Đurić: Razgovori o ZSO možda sledeće nedelje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da bi predstavnici EU sledeće nedelje mogli da sazovu sastanak na temu formiranja Zajednice srpskih opština.

Marko Đurić je na sastanku sa političkim predstavnicima Srba sa severa Kosova rekao da su dobili prve ozbiljnije signale iz EU da bi sledeće nedelje EU mogla da sazove sastanak na temu ZSO, što je ocenio kao veoma dobar signal, prenosi Tanjug.

"Mi treba da insistiramo da u tim razgovorima uzmu učešća ne samo predstavnici Vlade, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, nego i neposredno predstavnici Srba sa KiM. Očekujem da podržite taj predlog i inicijativu, da to bude naša zajednička inicijativa koju ćemo uputiti pre svega predstavnicima EU", rekao je Đurić.

Đurić je naglasio da misli da ne može da se razgovara o tako značajnoj temi kao što je ZSO bez direktnog učešća legitimno izabranih Srba sa KiM.

"Naš zahtev je da u razgovorima o ZSO učestvuju legalno i legitimno izabrani predstavnici srpskog naroda sa KiM. Mislimo da tu diskusiju učešće Srba sa KiM može da učini sadržajnijom i konstruktivnijom", poručio je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici je razgovarao sa predsednicima četiri opštine sa severa Kosova, predsednicima privremenih opštinskih organa, predstavnikom Civilne zaštite i kosovskim ministrom za lokalnu samoupravu Ljubomirom Marićem.

Marko Đurić ih je na samom početku sastanka koji je bio otvoren za javnost informisao o trodnevnim razgovorima delegacija Beograda i Prištine u Briselu o telekomunikacijama i osiguranju vozila.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво