Pajtić: U Suboticu do sada uloženo tri milijarde dinara

Pokrajinska vlada je u 2015. godini za projekte iz Subotice opredelila više od 270 miliona dinara, a do sada je za projekte ovog grada preko Uprave za kapitalna ulaganja investirano tri milijarde dinara, izjavio je pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

Pajtić je sa saradnicima obišao Gerontološki centar, gde je završen projekat postavljanja termoizolacije i fasade, da bi nakon toga posetio i Opštu bolnicu Subotica, gde je direktoru Goranu Bićaninu uručio ček na 48.475.200 dinara za nabavku kapitalne medicinske opreme, prenosi Tanjug.

Nakon toga, Pajtić je obišao i radove na Narodnom pozorištu, gde je gradonačelniku Jeneu Maglaiju dodelio ček na 145.000.000 dinara za izvođenje radova pete faze na izgradnji subotičkog teatra.

Pokrajinski premijer je ocenio da je pokrajinska vlada naročitu pažnju posvećivala razvoju infrastrukture u Subotici, gde je samo preko Uprave, a ranije Fonda za kapitalna ulaganja investirano preko tri milijarde dinara zahvaljujući kojima je izgrađen niz objekata.

Među njima su, kako je naveo Pajtić, Bazen na Prozivci, Medicinska škola, investicije u Industrijskoj zoni, u sistem daljinskog grejanja i slično.

Pajtić je dodao je u ovoj godini, na osnovu do sada raspisanih konkursa, za projekte iz Subotice opredeljen 271 milion dinara za ulaganja u putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zdravstvo i nastavak radova na Narodnom pozorištu.

Posebno je naglasio da je pokrajina od 2007. godine do danas jedina finansirala gradnju pozorišta u Subotici, iako protokolom bilo definisano da po 45 odsto sredstava investiraju pokrajina i republika, a 10 odsto lokalna samouprava.

Na osnovu toga, Pajtić kaže da “zabrinjava” to što Republika već osam godina, još od vremena Vlade Vojislava Koštunice, nije investirala ništa u ovaj projekat.

"Čujem da Republika najavljuje 55 miliona dinara, dakle, najavljuje konačno početak nastavka finansiranja njihovog dela. Ne znam da li će se to dogoditi, ali u svakom slučaju to nije dovoljno i očekujem da se to poveća u narednim godinama i mora biti povećano"”, rekao je Pajtić.

Sredstva koja će pokrajina ove godine uložiti su, kako kaže, dovoljna da se završi spoljni deo zgrade i postavi fasada.

“Gradonačelnik Subotice Jene Maglai rekao je da mu je drago što je pokrajinska Vlada i ponovo stala sa značajnim sredstvima iza ovog projekta, da mu je posebno drago da je i Republika, posle 2007. godine, prvi put udružila sredstva sa Pokrajinom i Gradom, koji je za radove opredelio 25 miliona dinara.

Maglai je dodao da će ukupna suma za izgradnju pozorišta ove godine iznositi 225 miliona evra, čime će biti nastavljeni radovi na novom delu zgrade.

“Subotica će onda imati zgradu Narodnog pozorišta koja će biti impresivna i reprezentativna, ne samo na nivou države, nego na nivou cele srednej Evrope”, ocenio je Maglai.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи