Ljajić: U Kumanovu kao na jugu Srbije 2001. godine

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je povodom dešavanja u Kumanovu da ne očekuje destabilizaciju prilika na jugu Srbije.

Ovo kroz šta prolazi Makedonija sada, mi smo imali 2001. godine, kaže ministar Rasim Ljajić.

"Boravio sam u Preševu i Bujanovcu kada je buknuo sukob ili oružana pobuna Albanaca. Verujte da prepoznajem gotovo identičan rukopis ili model koji smo tada imali, sada imamo i u Kumanovu", rekao je Ljajić za Tanjug.

Ljajić, koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine, telekomunikacija i informacionog društva, kaže da je reč o grupi kriminalaca sa društvenih margina.

Ocenio je da saopštenje koje su izdale EU, SAD i OEBS, u kome se reaguje na oružanu terorističku pobunu, gotovo da je frapantno.

"Imali smo saopštenje koje je delovalo kao da su se deca pobila praćkama, a radilo se o klasičnom terorističkom činu i pokušaju izazivanja destabilizacije jedne zemlje. Na to je morala da usledi brza i oštra reakcija međunarodne zajednice", rekao je Ljajić.

Upozorio je da bi to moglo da ohrabri teroriste i ekstremiste u regionu.

Ljajić je dodao da će Vlada Srbije čuvati mir, sigurnost i bezbednost za sve građane, bez obzira o kojoj je nacionalnosti reč.

"Potrebna veća ulaganja u Vrnjačku Banju"

Ljajić je sa rukovodstvom opštine Vrnjačka Banja obišao završne radove na rekonstrukciji centralnog banjskog parka.

"Potrebna su veća ulaganja u infrastrukturu kako bi Vrnjačka Banja postala respektabilna turistička destinacija na Zapadnom Balkanu", rekao je Ljajić.

Napomenuo je da se moraju izdvojiti veća sredstva nego što je bio slučaj do sada, jer u Vrnjačku Banju dugo nije ništa ulagano.

Takođe, potrebno je iskoristiti i potencijale ove banje, dodao je Ljajić.

Ministar je napomenuo da će pored parka biti rekonstruisana i letnja pozornica u Vrnjačkoj Banji.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da je posle četiri godine bezuspešnih radova na izgradnji centralnog parka u Vrnjačkoj Banji, lokalna vlast uspela da postigne sudsko poravnanje sa izvođačima radova.

Đurović je dodao da se završetak radova očekuje do 10. jula ove godine.

"Vrednost investicija je oko 70 miliona dinara, a za završetak radovi bilo je neophodno obezbediti još oko 11 miliona dinara, što je učinjeno u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i teledkomunikacija", rekao je Đurović i izrazio očekivanje da će Vrnjačka Banja dobiti jedan od najsavreminijih parkova u Srbiji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се