Читај ми!

Vilhelm: Niko ne traži od Srbije da se opredeli

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je da niko ne traži od Srbije da bira između EU i Rusije, precizirajući da se od Beograda kao kandidata za članstvo traži da uskladi spoljnu politiku sa EU, "ali postepeno."

"Mi znamo i cenimo to što Srbja ima dobre odnose sa Rusijom i uvek ih je imala. To je normalno i bilo bi čudno da ova jaka veza između Srbije Rusije ne postoji. To može biti prednost, niko ne traži od Srbije da se opredeli", rekao je Vilhelm gostujući na RTV.

Komentarišući činjenicu da Srbija nije stala na stranu EU kada su u pitanju sankcije Rusiji nemački ambašador je rekao da to "nikada nije ni traženo", prenosi Tanjug.

Vilhelm je negirao i da EU vidi kao problem to što će predsednik Nikolić prisustvovati paradipovodom Dana pobede u Moskvi 9. maja.

"Nemamo nikakav problem sa tim sto predsednik Srbije ide u Moskvu. Nemačka kancelarka ide 10. maja u Moskvu", rekao je Vilhelm.

Kada je reč o usklađivanju politike Srbije sa spoljnom politikom EU Vilhelm je precizirao da to treba da dođe postepeno.

"Srbija u ovom trenutku nije u obavezi da se složi sa svim stavovima EU", rekao je nemački ambasador.

Pohvalio je srpsko predsedavanje OEBS-om.

"Mislim da rade dobar posao, teško je vreme i što se tiče ukrajinkse krize, ali dobro se nose s tim", zaključio je Vilhelm.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво