Maja Gojković u Kuvajtu

Odnosi Srbije i Kuvajta tradicionalno su dobri i prijateljski i postoji obostrani interes da se saradnja i dalje unapređuje u svim oblastima, saglasili su se predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i emir šeik Sabah el Ahmad el Sabah.

Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Kuvajtu, naglasila je da između dve države postoji duga istorija dobrih diplomatskih odnosa i izrazila uverenje da će ova poseta Kuvajtu doprineti unapređenju i intenziviranju tih odnosa, prenosi Tanjug.

Predsednica parlamenta, kako je saopšteno iz njenog kabineta, rekla je da očekuje da će ova poseta dodatno otvoriti vrata saradnje, kao i da će uslediti i susreti drugih najviših zvaničnika Srbije i Kuvajta.

Gojkovićeva je zahvalila emiru na pomoći Kuvajta Srbiji tokom poplava, koje su u maju prošle godine pogodile našu zemlju, i navela da Srbija obnavlja uništenu infrastrukturu i uz pomoć prijatelja kao što je Kuvajt.

Predsednica skupštine je čestitala emiru šeiku Sabah el Ahmad el Sabahu na, kako je rekla, zasluženom priznanju "humanitarni lider" koje je dobio od Ujedinjenih nacija.

Šeik Sabah el Ahmad el Sabah izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa predsednicom parlamenta i uverenje da će njena poseta dati pozitivne rezultate u odnosima dve države.

Podsećajući na dugu istoriju odnosa, emir je rekao da između dve države postoji veliko poverenje i dugogodišnji prijateljski odnosi.

Gojkovićeva je razgovarala i sa premijerom Kuvajta šeikom Džaber el Mubarak el Sabahom, a posetla je i kuvajtsko Društvo crvenog polumeseca, koje je učestvovalo u pomoći Srbiji tokom poplava.

Predsednica parlamenta se juče, kada je započela posetu Kuvajtu, sastala sa predsednikom Narodne skupštine Kuvajta Marzuk Ali el Ganimom, na čiji poziv je i posetila tu zemlju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се