Godišnji sastanak šefova misija OEBS-a u Beogradu

Godišnji sastanak šefova misija OEBS-a održaće se 21. maja u Beogradu, a otvoriće ga predsedavajući ove organizacije, šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ivica Dačić je u razgovoru sa šefom Misije Peterom Burkhartom prihvatio poziv Misije OEBS-a u Srbiji da otvori sastanak, javlja Beta.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom tokom predsedavanja Srbije, posebno povodom dva međunarodna skupa koje je Srbija organizovala u Beogradu: Konferenciji o upravljanju i reformi sektora bezbednosti 21. aprila i Konferenciji o zaštiti bezbednosti i integriteta novinara u regionu OEBS-a 26. i 27. marta.

Konstatovano je da će se u narednom periodu raditi na poboljšanju koordinacije aktivnosti misija OEBS-a i predsedavanja, kako bi se na najbolji način iskoristili svi mehanizmi OEBS-a za postizanje deklarisanih ciljeva Organizacije, navodi se u saopštenju.

Puna podrška radu Minske grupe OEBS-a

Ivica Dačić je istakao da pruža punu podršku kopredsedavajućima OEBS-ove Minske grupe za pregovore o rešavanju konflikta u Nagorno-Karabahu i svom specijalnom predstavniku Andreju Kaspržiku.

"Minski proces je u toku, i ja ću učiniti sve što mogu da, kao predsedavajući OEBS-a, doprinesem političkom dijalogu", izjavio je ministar Dačić.

Kako navodi, vode se pregovori čiji je cilj trajno i mirno rešenje za konflikt u Nagorno-Karabahu i "parlamentarni izbori" održani u ovoj oblasti ni na koji način ne utiču na tok ni ishod tih pregovora.

Inače, OEBS ne priznaje nezavisnost Nagorno-Karabaha, pa samim tim ni rezultate "parlamentarnih izbora" koji su juče tamo održani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи