Читај ми!

Vučić početkom juna u SAD?

Premijer Aleksandar Vučić trebalo bi da poseti Sjedinjene Američke Države već početkom juna, a ne u septembru, kako je najavljivano, piše beogradski "Blic". Vučić kaže da je za Srbiju ta poseta veoma važna i očekuje još bolje odnose sa Sjedinjenim Državama.

Vučić je za Blic rekao da je politika Vlade briga za budućnost Srbije i da se zbog toga nada da ćemo imati još bolje političke i ekonomske odnose sa SAD, "ne želeći da time ugrozimo dobre odnose sa drugim državama", prenosi Tanjug.

"Analizu prošlosti ostavljamo drugima, a naš je posao da kroz ispunjavanje svojih obaveza pokažemo da smo pouzdan partner SAD u ovom delu Evrope. Nadamo se da ćemo imati podršku Amerike na našem evropskom putu", rekao je premijer.

Domaćin premijera Vučića je potpredsednik Džozef Bajden, s kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima, ali i o rešavanju problema Kosova, kao i što većem jačanju ekonomskih veza Srbije i SAD, s akcentom na veća američka ulaganja u poljoprivredu, navodi list.

Vučić procenjuje, navodi list, i da će jedna od tema biti slučaj Bitići – ubistvo trojice američkih državljana 1999. u Petrovom selu, koji u Srbiji još nije imao sudski epilog.

Očekuje se, piše Blic, i da će Vučić imati sastanke sa Tonijem Blinkerom, savetnikom predsednika SAD Baraka Obame, koji važi za vrlo uticajnog političara u Vašingtonu.

List navodi da je planirana i poseta Vučića kompaniji "Friport" u Feniksu, koja u Srbiji ulaže u istraživanja rude bakra, i da bi trebalo da na Univerzitetu Harvard ili "Džons Hopkins" u Baltimoru održi predavanje o politici Vlade Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се