U ekonomski jakoj Srbiji jačaju i radnička prava

Predsednik Gradskog odbora SPS-a i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić položio je venac na spomenik Dimitriju Tucoviću u Beogradu i poručio da samo ekonomski jaka i razvijena Srbija može da dovede do jačanja radničkih prava.

Aleksandar Antić je, nakon polaganja venaca, povodom Prvog maja međunarodnog praznika rada u ime SPS-a zahvalio zaposlenima i predstavnicima sindikata zbog podrške vladinim ekonomskim merama, prenosi Tanjug.

Antić je rekao da će vlada i SPS i dalje biti posvećeni ekonomskom razvoju, privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mesta, a to je kako je rekao, jedini ključ za bolji život.

Srpsko zakonodavstvo, rekao je Antić sadrži sve socijalne tekovine evropskog zakonodavstva i sa takvom praksom će se nastaviti.

"U prvi plan u godini pred nama stavljamo privredni rast i razvoj i verujemo da ćemo uz podršku građana i sindikata ostvariti ciljeve koji su pred vladom", rekao je Antić.

On je rekao da je od usvajanja Zakona o radu otvoreno nekoliko desetina hiljada novih radnih mesta.

"Činjenica je da je u Srbiji u proteklih godinu dana značajno smanjena nezaposlenost. To su podaci Nacionalne službe za zapošljavanje ali i PIO jer jer se broj PIO osiguranika povećao", rekao je on navodeći da je Srbija u turbulentnom vremenu i da se neka radna mesta i gase.

Antić je istakao da je činjenica da je broj zaposlenih u Srbiji u ovom trenutku veći nego što je bio ranije, navodeći da je sada stopa nezaposlenosti 16,8 odsto a da je 2012. godine bila gotovo 25 procenata.

"Ne tvrdim da je reč o isključivo novim radnim mestima nego o odgovornom pristupu države koja je dovela do toga da određeni broj ljudi iz sive zone pređe u zonu regularnog zapošljavanja", rekao je on.

Antić je na pitanje novinara da li je vlada levo ili desno od centra, rekao da vlada sprovodi odgovoran ekonomski program i u prvi plan stavlja ekonomski razvoj države kao preduslov za ostvarivanje socijalne pravde.

"Kada je u vladi SPS ta vlada ne može da bude vlada desnice", rekao Antić.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи