Opozicija u četvrtak postavlja pitanja u Skupštini ili van nje

Poslanici opozicionih stranaka u parlamentu u četvrtak će u skladu sa Poslovnikom o radu postavljati pitanja Vladi, bilo u plenarnoj sali ili na stepenicama, najavio je zamenik šefa poslanka SDS-a Janko Veselinović.

Janko Veselinović je ukazao da takve sednice, koje poslanicima omogućuju da poslednjeg četvrtka u mesecu postavljaju pitanja predstavnicima vlasti, Vlada izbegava od jula prošle godine, te će opozicionari ovoga puta postavljati pitanja "bilo to na rudniku ili poljani", javlja Tanjug.

Veselinović je novinarima u parlamentu rekao da govori u ime opozicionih stranaka SDS-a, DS-a, Zajedno za Srbiju, Nove stranke, Zelenih i nekih manjinskih stranaka, sa kojima će se o tome razgovarati.

Vlada Srbije, njen predsednik Aleksandar Vučić i ministri, prema rečima Veselinovića, nisu prethodnih devet meseci ispunili obavezu prema Poslovniku, da poslednjeg četvrtka u mesecu odgovaraju na poslanička pitanja.

"Poslednji put se to dogodilo 25. jula 2014. godine. Sledeća sednica parlamenta je zakazana za 5. maj i vidljiva je želja da se i ovog meseca izbegnu poslanička pitanja", rekao je Veselinović i dodao da opozicija ima pregršt pitanja za predstavnike vlasti, naročito imajući u vidu činjenicu da se ovih dana obeležava godišnjica formiranja vlade.

Opozicija će se zato, naglasio je Veselinović, okupiti u četvrtak i u Skupštini Srbije ipak postaviti pitanja i nada se da će se predstavnici vlade tome i odazvati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво