Читај ми!

Đurišić o otkazivanju gostovanja na RTS-u

Potpredsednik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić kaže da je njegovo gostovanje na javnom servisu otkazano jer "to nije odgovaralo predstavnicima Vlade Srbije".

Marko Đurišić je, na konferenciji za novinare, pročitao obrazloženje autora emisije koja se emituje večeras na Radio televiziji Srbije da "predstavnici vlade nisu pristali na učešće u emisiji sa predstavnicima dve opozicine stranke jer to ne oslikava volju građana Srbije", prenosi Beta.

"To je drugi put da se moje gostovanje otkazuje sa istim obrazloženjem", rekao je Đurišić ocenivši to kao "pravi dokaz cenzure" jer, kako je istakao, "na RTS postoji nova uređivačka politika koju ne određuju ni urednici ni novinari, već predstavnici vlade".

Precizirao je da je tema emisije rad vlade u proteklih godinu dana i da će pored dva predstavnika vlade gost emisije biti lider Demokratske stranke Bojan Pajtić koji je, kako je istakao Đurišić, "omiljeni opozicionar vlade".

Portparol SDS Konstantin Samofalov kaže da se vlast boji opozicije koja ima dela i da za Marka Đurišića nije bilo mesta u emisiji jer SDS nudi konkretna rešenja za razliku od drugih opozicionih stranaka.

Naveo je i da se DS predstavlja kao alternativa vlasti, a da čini isto što i vlast - "obmanjuje građane".

Samofalov je rekao da DS, kao i vlast, za sve loše optužuje Borisa Tadića koji je lider SDS, i pozvao DS da se ne "kiti tuđim perjem" i zaslugama sa kojima nemaju nikakve veze.

"Molimo DS da se odrekne dela Borisa Tadića, da kreiraju sopstvenu politiku i izađu pred građane", poručio je Samofalov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи