Đurić: "Park mira" ostaje do sporazuma dva gradonačelnika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da "Park mira" koji se nalazi na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici može da bude uklonjen jedino ako se o tome dogovore gradonačelnici severnog i južnog dela ovog grada.

Đurić je novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao da "Park mira" postoji po sporazumu koji je postignut avgusta prošle godine i da on može da bude uklonjen jedino onog trenutka kada bi gradonačelnici severne i južne Mitrovice oko toga postigli saglasnost.

Podsetio je da je "Park mira" izgrađen i da se sa početkom radova na izgradnji Trga cara Lazara u Mitrovici krenulo nakon uklanjanja betonske barikade u tom gradu, a da je avgusta prošle godine postignut dogovor tzv. "Žbogarov plan u tri tačke".

"Prva tačka tog plana je status kvo na mostu, znači ništa se ne menja na mostu i neposredno oko njega, mi smo to tada prihvatili da se ne bi dovelo u pitanje postojanje 'Parka mira'. Onog momenta kada gradonačelnici postignu neku vrstu dogovora o tome kako će izgledati trajno rešenje za most u Kosovskoj Mitrovici, verovatno će biti rešavano i to pitanje", rekao je Đurić, prenosi Tanjug.

Dodao je da je ono oko čega nema dileme i na čemu opština intenzivno radi uređenje centralne gradske ulice u Kosovskoj Mitrovici, ulice Kralja Petra Prvog.

"Kao što smo najavili tada, prošlog leta, mislim da možemo očekivati prve korake vezane za izgradnju pešačke zone na osnovu odluke Skupštine Opštine", rekao je Đurić.

Đurić je, povodom godišnjice rada srpske vlade, poručio da Srbija na Kosovu želi stabilnost i opstanak Srba i da će, uz pomoć naroda i SPC, Srbija opstati na Kosovu i Metohiji.

Izrazio je posebno zadovoljstvo što se i pored, kako je rekao, gomile nasleđenih problema i teškog tereta pregovora, uspelo da u prethodnih godinu dana bude realizovano niz infrastrukturnih projekata i da se izgradi više od 40 stambenih jedinica.

Najavio je za 9. maj održavanje u Gračanici prvog zajedničkog foruma Privrednih komora Srbije i Kosova, a nekoliko dana kasnije u Beogradu skup predstavnika Vlade Srbije i vodećih privrednika kojim će Vlada ponuditi daleko bolje uslove za poslovanje na Kosovu i Metohiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара