Читај ми!

Godinu dana Vlade u očima opozicije

Kako je Vlada radila u prethodnih godinu dana, ocenjivale su i parlamentarne ali i vanparlamentarne stranke. Nije izostao ni rat saopštenjima.

Godinu dana rada Vlade opozicija prevodi u tri godine na vlasti. Za učinke ne daje prelaznu ocenu.

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić ističe da se Srbija za to vreme zadužila više od 10 milijardi evra, da su smanjene plate i penzije.

"Država je uvedena u bedu, u očajanje, vrši se pritisak na medije, poljoprivredno zemljište se uzima farmerima, daje beduinima", dodaje Pajtić.

Centrale naprednjaka i demokrata ratovale su saopštenjima.

DS optužuje SNS za, kako navode, haos u bezbednosnom sektoru, a SNS odgovara pozivom vojvođanskom premijeru da podnese ostavku i, kako navode, prestane s pljačkom države.

Ratovali su i na pokrajinskom nivou – demokrate pitaju kako je moguće da SNS još nema program za Vojvodinu koji su obećali u junu, a naprednjaci ironično odgovaraju da su rezultati primene programa DS-a za Vojvodinu jasno vidljivi u svim delovima Pokrajine.

Socijaldemokratska stranka (SDS) organizovala je akciju pod nazivom "12 meseci – 12 neispunjenih obećanja". Vladi zameraju nekompetentnost i nude rešenja.

Marko Đurišić iz SDS-a navodi da je to pre svega drugačija ekonomska politika, koja bi trebalo da dovede do novih investicija, zatim drugačija politika zapošljavanja, ali, dodaje Đurišić, i prave društvene reforme počevši od obrazovanja, slobode medija, pravosuđa i svega onoga što ljudima u Srbiji nedostaje da bi pristojno živeli.

Oglasile su se i vanparlamentarne stranke. Demokratska stranka Srbije i Dveri smatraju da Srbija ne može napred ako ne izmeni pravac evrounijatizma.

"Ova vlada može da se opiše, jednogodišnja i trogodišnja, jednom rečenicom: manje plate, manje penzije, manji broj zaposlenih i manja državna teritorija", kaže Aleksandar Popović iz DSS-a.

Liberalno-demokratska partija ocenjuje da Vlada nema plan celokupnog procesa reformi, jer za njih ne postoji podrška u društvu i jer je Srbija, kako ističu, u neprekidnoj izbornoj kampanji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво