Đurić: Borićemo se za Zajednicu srpskih opština

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metihiju Marko Đurić, povodom godišnjice rada Vlade Srbije, naglasio da je Vlada uprkos teškim pregovorima, uspela da bude sa svojim narodom u južnoj pokrajini i najavio da će se i dalje boriti za Zajednicu srpskih opština.

Prema rečima Marka Đurića, moto Vlade u rešavanju problema srpskog naroda na Kosovu i Metohiji je bio: "Ko, ako ne mi?" i "Kada, ako ne sada?", prenosi Tanjug.

Đurić je, u izjavi novinarima, nakon svečane sednice Vlade Srbije u rudarskom basenu "Kolubara", kazao da su predstavnici vlade u proteklih godinu dana stigli do svakog većeg mesta i naselja na Kosovu i Metohiji.

"U prethodnih godinu dana potpuno je završeno više od 40 stanova, više od 50 kuća, nekoliko desetina puteva od lokalnog značaja je započeto. Više od 4.000 ljudi je dobijalo pravnu pomoć u ostvarivanju svojih prava pred različitim institucijama na Kosovu i Metohiji, od kojih je nekoliko desetina dobilo oslobađajuće presude u procesima koji su protiv njih vođeni", ukazao je Đurić.

Đurić je rekao i da je zaustavljeno otimanje kombinata "Trepča", što je bio jedan ozbiljan plan i pokušaj da se naša imovina na Kosovu i Metohiji potkopa i ugrozi, da se ugrozi jedan od fundamenata našeg opstanka, naročito na severu.

Takođe su otvorena dva nova ski lifta na Brezovici, gde je ponovo oživeo hotel "Molika".

Školstvo i zdravstvo na Kosovu i Metohiji rade, iako, kako je konstatovao, u teškom stanju.

"Uprkos teškim pregovorima, mislim da smo uspeli da budemo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, i mislim da su oni osećali da su njihova vlada i država sa njima", dodao je Đurić.

Što se tiče Zajednice srpskih opština, Đurić je istakao da je to nešto za šta će se Vlada boriti i izboriti.

To će, kako je objasnio biti okvir postojanja i opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Što se daljeg perioda tiče, Đurić je rekao, da je potrebno truditi se da novac koji se izdvaja na Kosovu i Metohiji rezultira boljem radnim rezultatima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво