Читај ми!

SNS poziva Pajtića da podnese ostavku

Srpska napredna stranka pozvala je predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da odmah podnese ostavku i "prestane sa pljačkom države, kao i da narodu i državi vrati ono što je opljačkano".

"Građani Srbije i danas čekaju odgovor na pitanje kada će šef kriminalnog režima u Vojvodini Bojan Pajtić da prestane sa pljačkom države. Srpska napredna stranka poziva ga da sam sabere koliko je ukupno narodnih para oteo, i da konačno vrati državi i narodu opljačkano", navodi se u saopštenju SNS-a, prenosi Tanjug.

Kako naprednjaci kažu, Pajtić, koji se grčevito drži za svoju fotelju, sa manje od šest odsto podrške, funkcioner stranke Dragan Šutanovac "i inđijski batinaši braća Ješić", trebalo bi da kažu građanima dokle će u Srbiju "da uvode teror, da kidnapuju, prebijaju i razbijaju glave onima koji drugačije misle, cenzurišu i pritiskaju medije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da očekuju da demokrate, na čelu sa Pajtićem, barem kažu kada će da vrate pare iz Razvojne banke Vojvodine, Fonda za kapitalna ulaganja, Fonda za razvoj, pokrajinskih robnih rezervi.

U međuvremenu, i Savet za Vojvodinu Srpske napredne stranke saopštio je da se programska načela SNS-a za Vojvodinu razlikuju od programa Demokratske stranke u jednom veoma bitnom segmentu i da su rezultati primene programa DS-a za Vojvodinu jasno vidljivi u svim delovima Pokrajine.

U saopštenju se navodi da je "centru Novog Sada Razvojna banka Vojvodine, da su nešto dalje od centra zapuštene klinike i zdravstveni Instituti, a u gotovo svim Opštinama u Vojvodini propali projekti Fonda za razvoj novih tehnologija AP Vojvodine".

"Poljopoprivredne kombinate i dobra uništili su tajkuni, nedovršen je Žeželjev most na Dunavu, sumnjivi projekat Kamenica 2, ne postoji dovoljno prostora u elektronskim i štampanim medijima da možemo da objavimo čitav spisak propalih projekata petnaestogodišnje vladavine DS-a u Vojvodini", kaže se u saopštenju naprednjaka i dodaje da su navedeni projekti sačinjeni na osnovu primene programa DS-a.

Savet za Vojvodinu SNS-a pozvao je demokrate da "preispitaju svoj program za Vojvodinu i prilagodi ga potrebama građana", a ne, kako se kaže u saopštenju, svojim ličnim potrebama.

Srpska napredna stranka saopštila je i da su građani bili svedoci još jednog skandaloznog televizijskog nastupa šefa vojvođanskog "kriminalnog režima" Bojana Pajtića na RTV, koji osim mržnje i laži nema šta da im pokaže.

"Bojan Pajtić, koji je opljačkao Vojvodinu, uništio Razvojnu banku Vojvodine, pokrao vojvođanske fondove, otimao pare i od dece sa posebnim potrebama, nikako da građanima odgovori odakle Demokratskoj stranci pare za miting, kada im je račun mesecima u blokadi", navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Pajtić, koji se, kako navode, "grčevito bori za fotelju u Vladi Vojvodine, u koju ni on ne zna kada je poslednji put seo i koji svakodnevno vrši pritisak na medije", ponovo je zaboravio da kaže kada će da vrati otete narodne pare.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da se pokrajinski i lokalni izbori ne mogu održati pre proleća 2016. godine, kada bi, kako je dodao, zbog lošeg stanja u državi, trebalo raspisati i vanredne parlamentarne izbore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара