Читај ми!

Vulin: Vlada radila najbolje što se može

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin kaže za RTS da fiskalna konsolidacija već daje rezultate i da će građani vrlo brzo osetiti boljitak. Srbiji se ne može dati više od ovoga što je dala ova Vlada, napominje Vulin.

Aleksandar Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su se prvi rezultati sprovedenih reformi očekivali tek za tri godine, ali da se već sada vode pregovori sa MMF-om kako bi se plate i penzije vratile na prethodni nivo.

"Svakako da se boljitak već vidi, fiskalna konsolidacija je dala rezultate i tek će dati rezultate i na svakodnevni život građana", kaže Vulin.

Ministar Vulin, povodom godišnjice rada Vlade, kaže da je zadovoljan zaposlenima u ministarstvu koje vodi, a da će, ipak, predsednik Vlade dati celokupnu ocenu.

Napominje kako ne može bolje od ovog što je Vlada uradila, da se Srbiji ne možete dati više od ovoga i dodaje kako su mnogi odali priznanje našoj državi da je u ekonomiji uradila najviše u regionu.

"Za godinu dana ova vlada je povratila dostojanstvo nacije, imali smo hrabrosti i mogućnosti da govorimo najvećim silama šta mislimo i da se vodimo sopstvenim intresima. Za godinu dana i oni koji nas vole i koji nas ne vole rekli su: 'U ekonomiji ste uradili najviše u čitavom regionu'", naglasio je Vulin.

Komentarišući postupke opozicije, Vulin je rekao da bi bilo zanimljivo videti šta je ta opozicija uradila za Srbiju s obzirom na to da je na vlasti u Vojvodini i dodao kako nije očekivao da glavna poruka mitinga opozicije bude uvredljiv naziv za premijera, s obzirom na to da je Bojan Pajtić, kako kaže, čovek sa velikim iskustvom.

Na pitanje da li sebe vidi na čelu svog resora i u rekonstruisanoj Vladi, Vulin odgovara da je nemoguća Vlada bez socijalne politike, kao i da je nevažno da li je ministar on ili neko drugi.

Ističe da ova Vlada vraća Srbiju, koja je bila prezadužena zemlja, na pravi put.

Vulin poručuje da nijedan građanin neće ostati bez zaštite države, pa tako ni mladi, i naglašava da se aktivno radi na tome da se spreči "odliv mozgova" iz Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво