Читај ми!

Mirović: SNS trasirao put ka oporavku

Naprednjaci su zaustavili destrukciju zemlje i trasirali put ka ekonomskom oporavku, naveo je potpredsednik stranke Igor Mirović na sednici Glavnog odbora u Sremskoj Mitrovici. Sednici nije prisustvovao lider SNS-a Aleksandar Vučić. Nije se raspravljalo o rekonstrukciji Vlade, a osnovna poruka sednice je podrška lideru partije u reformama, istakao je Mirović.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić nije prisustvovao sednici GO, a saopšteno je da je odsutan jer se ne oseća najbolje, javlja izveštač RTS-a. 

Kako je objasnio potpredsednik stranke Igor Mirović, Vučić je ovih dana imao mnogo obaveza.

"Imao je jutros tešku sednicu Vlade i zbog svega toga danas neće prisustvovati sednici Glavnog odbora SNS-a, jer se ne oseća najbolje", rekao je Mirović i dodao da ga je lider naprednjaka ovlastio da predsedava sednici.

Na sednici GO teme su bile analiza unutarstranačkih izbora, aktivnosti SNS-a, posebno održavanje mitinga stranke i analiza političke situacije u Vojvodini i priprema za pokrajinske izbore.

Igor Mirović je istakao da je osnovna poruka sednice podrška lideru partije, premijeru Aleksandru Vučiću u reformama, posebno u ekonomskom oporavku i borbi protiv korupcije i kriminala, čiji su rezultati i do sada vidljivi, prenosi Tanjug.

Mirović je novinarima, nakon sednice GO, rekao da nije bilo reči o rekonstrukciji Vlade, jer premijer i predsednik stranke nije bio na sastanaku pošto se nije osećao dobro, te da će ta tema biti analizirana na nekoj od narednih sednica Predsedništva i GO SNS-a.

Na pitanje da li se razgovaralo o nedavnim nesuglasicama između savetnice predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Stanislave Pak-Stanković, i potpredsednice Vlade i stranke Zorane Mihajlović, Mirović je rekao da o tome nije bilo reči zato što je u međuvremenu, kroz aktivnu komunikaciju, utvrđen "ključ unutrašnje stranačke organizacije, a to su jedinstvo i sloga, kojeg treba svi da se pridržavaju".

"Verujem da je to bio samo loš dan u kojem je koleginica Pak iznela nekoliko oštrih kritika na račun koleginice Mihajlović. Toga više neće biti. U međuvremenu smo uz dijalog, bez potrebe da o tome raspravljamo na sednici GO, razrešili to pitanje", naglasio je Mirović.

Poruka sa sednice GO, kako je istakao, bila je jedinstvo, sloga i hrabriji odnos prema istini koja je svima dostupna, jasno vidljiva, a to su istina o sređivanju međunarodnih finansija, o boljem međunarodnom položaju Srbije, dovođenju investitora, reformskim zakonima koji daju rezultate

Mirović je u govoru na početku sednice istakao da je Srpska napredna stranka uspela da zaustavi destrukciju zemlje i trasira put ekonomskom i sveukupnom oporavku.

Konstatovao je da je zemlja bila opterećena gotovo decenijskim sistematskim razaranjem, a da se SNS hrabro i uspešno suočio s tim problemima vođen svojim liderom i premijerom.

"Jasno je da tu energiju i snagu koju ispoljava SNS najjasnije i najbolje personifikuje Aleksandar Vučić", rekao je Mirović, dodajući da se stranka odgovorno suprotstavila političkoj destrukciji, a posebno u dva pravca.

To su, naveo je, borba protiv korupcije i kriminala i uvođenje reda i zakona u zemlju, a drugi segment je ekonomski preobražaj.

Naveo je da je od 2014. bilo brojnih izazova u toj borbi, ali da je ona dala rezultate i konstatovao da su oni vidljivi u stabilizovanju budžeta, javnih finansija, dovođenju investicija... 

Nova platforma za izbore u Vojvodini 

Mirović je istakao da se Srpska napredna stranka priprema za izbore u Vojvodini, na koje će izaći sa novom političkom i ekonomskom platformom.

Rekao je da je na sednici razgovarano o predstojećim pokrajinskim izborima u kontekstu priprema za glasanje i nove politike za Vojvodinu.

Mirović je rekao da je SNS ponudio Demokratskoj stranci kao vladajućoj u Vojvodini termin za dijalog krajem decembra, ali da naprednjaci nisu očekivali da će reakcija biti tako oštra i surova.

"Mislili smo da je prirodno da mi kao opoziciona stranka u Vojvodini dobijemo odgovor od vladajućeg DS-a da može biti održan dijalog o raspisivanju izbora i to mesec ili dva pre krajnjeg zakonom propisanog roka. Videli smo da je opstanak na javnim funkcijama značajniji od bilo čega i da taj ugao gledanja DS-a nadilazi sve moguće demokratske principe, dijalog, otvorenost, smenjivost vlasti, vraćanje mandata građanima, konačnu reč koja treba da se definiše na izborima ne kroz neke kalkulacije", objasnio je potpredsednik SNS-a.

Mirović je najavio da će SNS, bez obzira na to da li će inicijativa o dijalogu biti prihvaćena, veoma dobro da se spremi za izbore, te da će SNS izaći sa novim programom za Vojvodinu, novom političkom i ekonomskom platformom.

"Naš ključni cilj je da ne dođe do puke promene vlasti, već izbora onih ljidi koji će povesti novu politiku posebno na ekonomskom planu, koji će promovisati politiku ubrzanog ekonomskog razvoja", zaključio je Mirović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво