Читај ми!

Stojanović: Uslovi iz koalicionog dogovora i dalje na snazi

Zamenik predsednika kosovske vlade Branimir Stojanović kaže za RTS da je na odluku da se predstavnici Liste "Srpska" vrate u kosovske institucije uticao dogovor o načinu funkcionisanja koalicije, kao i o privatizaciji u srpskim sredinama.

Branimir Stojanović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da nije bilo novih uslova, već da je reč o svim onim uslovima koji su dogovoreni kada je pravljen koalicioni dogovor.

Stojanović ističe da su svi ti uslovi i dalje na snazi i da su bili prekršeni. Kako kaže, predstavnici Albanaca uvek imaju problem da objasne biračima da se desilo nešto dobro za Srbe.

Navodi da je prioritet rešavanje problema Srba, formiranje Zajednice Srpskih opština, rešavanje problema u pravosuđu, policiji...

Stojanović navodi da su razgovori u Briselu veoma važni i da je bitno da se dinamika tih razgovora prati.

Ističe i da Albanci znaju da su predstavnici Srpske spremni da napuste institucije, i da niko neće biti spreman da ostane ukoliko ne vidi mogućnost za rešavanje problema Srba.

"Nikada nije bilo jednostavno i neće ni biti. Važno je da se stvara politička klima u dijalogu na najvišem nivou, da se relaksira atmosfera. Moramo da sprečimo incidente, jer je bezbednost najvažnija", navodi Stojanović.

Kako kaže, potrebno je uraditi sve da se spreči stvaranje poluratne situacije i to je prioritetni zadatak.

"Da li ćemo naći partnera sa druge strane, videćemo. Ali tu je i odgovornost međunarodne zajednice", kaže Stojanović.

Govoreći o formiranju specijalnog suda, Stojanović je naveo da je "Srpska" od prvog dana rekla da će to podržati i da smatra da je to potrebno. Kako kaže, ukoliko sud ne odradi posao kako treba, postojaće ozbiljni problemi, a najvažnije je da se zadovolji pravda i da porodice žrtava čuju istinu.

Stojanović je napomenuo i da će biti donet Zakon o investiranju, gde će gradonačelnici imati veću ulogu, da pregovaraju o investicijama i privatizaciji preduzeća. Ističe i da će se promeniti upravljačka struktura u bordu Agencije za privatizaciju i da će Srbi i tu učestvovati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара