Stefanović: Jačanje saradnje sa Irakom

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović očekuje da će tokom sledeće državne posete Iraku biti potpisan sporazum sa ministarstvom unutrašnjih poslova te zemlje, kojim će se unaprediti saradnja i omogućiti razmena informacija koje se odnose na borbu protiv terorizma i ekstremizma.

Nebojša Stefanović je u izjavi Tanjugu rekao da će državna delegacija, koju će predvoditi premijer Aleksandar Vučić, posetiti Irak u narednih nekoliko dana i da će to biti dobra prilika da se ojača saradnju sa tom velikom i ekonomski moćnom zemljom.

"Želimo da podstaknemo investicije u našu zemlju, ali naravno i da ponudimo kvalitetne projekte vezane za obuku i trening njihovih vojnih i policijskih snaga i to će biti prilika da zemlja zaradi", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, premijer i pojedini ministri u vladi i danas rade na projektima koji će biti predstavljeni istakavši da je najpre reč o onim razvojnim, pre svega iz oblasti trgovine i građevinarstva.

"Kao što vidite još jedan radni dan za Vladu Srbije, premijer je ovde, kao i ministar rada  Vulin, tu su iz Ministarstva odbrane, i zajedno radimo na projektima koje ćemo predstaviti u Iraku, pre svega onim razvojnim projektima koje zemlja može da ponudi u oblasti trgovine i građevinarstva, ali naravno i projektima vezanim za odbranu i MUP", naveo je Stefanović.

Stefanović je istakao i da se u narednim danima i nedeljama može očekivati još intenzivniji ciklus investicija u Srbiju.

"Premijer Aleksandar Vučić će predvoditi delegaciju koja će, očekujem, napraviti više važnih ugovora i projekata između dve države koje će doneti korist Srbiji i nove investicije", podvukao je ministar unutrašnjih poslova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво