Pastor ponovo na čelu SVM-a

Ištvan Pastor ponovo je izabran za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara. Izjavio je da SVM treba da bude "mađarska regionalna stranka koja nije isključiva".

Kako javlja informativni portal na mađarskom jeziku Vojvodina danas, na izbornoj skupštini stranke u Novoj Crnji za Pastora kao jedinog kandidata glasalo je 274 delegata, dok su tri listića bila nevažeća.

Izabrano je i 50 članova Saveta SVM-a, od 114 kandidata, dok je 51. član predsednik stranke.

Savet će u roku od pet dana održati konstitutivnu sednicu, na kojoj će se od članova Saveta izabrati 21 član Predsedništva. Tada će biti izabrani i potpredsednici partije.

Pastor je rekao da SVM zamišlja kao "otvorenu partiju", odnosno da SVM treba da bude "mađarska regionalna stranka koja nije isključiva".

"U svom funkcionisanju treba da obezbedi mesto ljudima sa različitim pogledima na svet i treba da pronađe zajednički imenilac s njima", istakao je Pastor, a prenosi ovaj portal.

Pastor je predsednik najjače političke stranke vojvođanskih Mađara od 2007. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво