Читај ми!

SNS: Investicije nemaju veze sa pokrajinskom vladom

Srpska napredna stranka poručila je pokrajinskom sekretaru Branislavu Bugarskom da je premijer Aleksandar Vučić, pre tačno godinu dana, postavio kamen temeljac za novu halu fabrike Svarovski, da firma Simens u Srbiji posluje od 1887. i da te investicije nemaju baš nikakve veze sa pokrajinskom vladom, "osim ako Bojan Pajtić nije rođen u 19.veku".

"Sa pokrajinskom vladom imaju veze opljačkani dvorac Heterlend, i pokradenih milion i dvesta hiljada evra od dece sa posebnim potrebama, opljačkane pokrajinske rezerve, uništena RBV, opljačkan Fond za ravoj, Fond za kapitalne investicije, kao i veliki broj privatnih firmi Pajtićevih stranačkih ortaka i prijatelja tajkuna, koji su se obogatili pljačkajući šta su stigli u Vojvodini i Srbiji" rečeno je u saopštenju SNS, koje prenosi Tanjug.

Naprednjaci navode da je ambasador Nemačke, Hajnc Vilhem napomenuo da su nemačke investicije u Srbiji povećane za šest odsto, a naša država danas pogodno tle za sve investitore.

U reagovanju na Bugarskog koji je rekao, da je poseta premijera Srbije firmama Simens i Svarovski u Subotici "pohvala za rezultate Pokrajinske vlade" i da im je drago što premijer stalno obilazi investicije koje su oni realizovali, SNS navodi da su pozitivni privredni pokazatelji, poboljšanje poslovnog ambijenta, otvaranje novih radnih mesta, rezultat reformske politike Vučića i SNS protiv kojih se DS grčevito bori.

"Za demokrate je očigledno bilo bolje kada je 500 ljudi dnevno gubilo posao, a oni punili svoje džepove, a ne kada se građani zapošljavaju, i dolaze nove investicije, sve u duhu njihovog političkog slogana: Što je za DS bolje, to je za građane gore, i obrnuto" rečeno je u saopštenju.

Naprednjaci su ponovo istakli da od lidera DS-a Bojana Pajtića građani Vojvodine očekuju odgovor zašto ni danas nije bio na svom radnom mestu, i za šta ga uopšte plaćaju svakog meseca.

"DS nastavlja nasilničko obračunavanje sa SNS"

U međuvremenu, SNS je izdao novo saopštenje u kome poziva DS da prestane sa nasilničkim obračunavanjem sa političkim protivnicima, navodeći da je predsednik Opštinskog odbora DS-a u Surčinu Vojislav Janošević verbalno napao, pretio i vređao Milisava Markovića samo zato što je član SNS.

Nakon, kako navodi SNS, skanadala koji su napravili "batinaši i kriminalci" Bojan Pajtić, Goran Ješić i Vladimir Ješić u Inđiji, i razbijanja glave funkcioneru SNS-a Milanu Čačiću, kidnapovanja odbornika, navođenja građana da lažno svedoče u njihovu korist, DS nastavlja sa istim metodama, ovog puta u opštini Surčin.

Kako je saopštio SNS, predsednik Opštinskog odbora DS-a u Surčinu Vojislav Janošević verbalno je napao Milisava Markovića, samo zato što je član naprednjaka nazivajući ga pogrdnim imenima, i, uz psovanje majke, govorio mu je da je "đubre naprednjačko i da će ga zapamtiti".

"SNS sa žaljenjem konstatuje da DS nastavlja sa batinašenjem, pretnjama i verbalnim napadima na predstavnike SNS, nezabeleženim u političkoj istoriji Srbije", navodi se u saopštenju.

SNS je pozvao DS da se vrati u tokove normalne i zdrave političke komunikacije jer, kako navodi, sa ovakvim ponašanjem njihovih predstavnika i u Skupštini Srbije, i na lokalu niovu, ozbiljno narušavaju ugled Srbije i demokratski poredak.

U najnovijem saopštenju, Srpska napredna stranka večeras je navela da je tačna stara narodna izreka: Ko laže, taj i krade, a da se u slučaju Demokratske stranke dodaje "i razbija glave građanima".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво