Читај ми!

"Cilj Mihajlovićeve mesto premijera ili predsednika"

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković optužila je ministarku građevinarstva Zoranu Mihajlović za medijske napade na Tomislava Nikolića i istakla da veruje da ona to radi bez znanja Aleksandra Vučića. Njen cilj je pozicija premijera ili predsednika države, kaže Pak Stanković.

Pak Stanković je za Radio-televiziju Vojvodine rekla da se to odnosi na medijske napise povodom incidenta sa avionom kojim je Nikolić leteo za Vatikan, ali i na izjave Mihajlovićeve povodom odluke Nikolića o učešću Vojske Srbije na paradi u Moskvi, prenosi Fonet.

"Kako je moguće da se informacija o prolivanju kafe pojavi u javnosti kad piloti ne smeju da je iznose 72 sata. Ali, to je brzo izašlo u javnost. Kome je u interesu i ko je to plasirao? Ako je informacija procurila iz Direktorata, gde je direktor kojeg je postavila ministarka?", upitala je Pak Stanković.

Prema oceni Pak Stanković, građanima je jasno ko stoji iza napada na predsednika Srbije, "sa ciljem da Vlada i predsednik padnu". Ona je ocenila da je cilj te informacije bio da se minimizira incident sa avionom i da se diskredituje predsednik Srbije.

Pak Stanković je rekla i da su netačne informacije da je "falkon" kojim se prevozio predsednik ispravan i objasnila da je letelica trenutno na remontu u Briselu, "jer se na probnom letu ispostavilo da je u pitanju ozbiljan kvar".

"Gospođa Mihajlović se bavi svim i svačim u ovoj zemlji. Ona preispituje i odluku predsednika o učešću na paradi u Rusiji. Da li jedan ministar to treba da preispituje", rekla je Pak Stanković.

Navela je i da je učešće na paradi u Moskvi moralna obaveza Srbije prema Rusiji i da u tom pogledu neće bit nikakvih reperkusija po proces evrointegracija zemlje.

Savetnica predsednika smatra i da "ta ministarka nema nijedan rezultat".

Pak Stanković je rekla da su mediji odgovorni, jer su morali da provere informacije koje plasiraju, ali, kako je navela, njihova odgovornost nije ključna, jer su "oni tu samo instrument".

Na pitanje očekuje li reakciju premijera u tom pogledu, ona je rekla da su Nikolić i Vučić državnici koji se bave ozbiljnim pitanjima i da ne očekuje da se bave tabloidima.

Pak Stanković je odbacila bilo kakvu odgovornost Nikolića za to što Srbija nema ambasadore u brojnim zemljama, navodeći da odluku o njihovom postavljanju nije mogao doneti, jer za to nije dobio dobio predlog iz Vlade Srbije.

"Pitajte Vladu, ne znam zašto ga nije dobio", rekla je Pak Stanković i napomenula da je pre mesec dana predsednik Srbije poručio da očekuje spisak sa predlozima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво