Читај ми!

Tačiju poručeno da će biti uhapšen ako dođe u Beograd

Država će se, u slučaju dolaska kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija u Beograd, ponašati u skladu sa zakonom, izjavio je premijer Aleksandar Vučić. Vlasti Srbije zvanično odgovorile Tačiju da će biti uhapšen ako dođe u Beograd, javlja agencija Beta.

Nakon ceremonije otpočinjanja gradnje osnovne škole i vrtića u Novom Pazaru, premijer je prisutne novinare podsetio da postoji pravosnažna presuda i da će se država ponašati u skladu sa zakonom.

Vučić je dodao da niko ne vrši pritisak na Srbiju u vezi sa tim pitanjem, dodajući da se pritiscima ništa ne bi postiglo.

Prethodno je agencija Beta, pozivajući se na svoj izvor, javila da su vlasti Srbije i zvanično odgovorile prištinskim organima da će Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd, jer protiv njega postoji pravosnažna presuda, a na osnovu nje i poternica.

Isti izvor je za agenciju Beta rekao da je juče oficiru za vezu Beograda sa Prištinom stigao zvanični zahtev kosovskih organa da se Tačiju odobri dolazak na skup jedne nevladine organizacije u Beogradu.

U skladu sa dogovorenim sporazumom o posetama zvaničnika, Prištini je danas i zvanično odgovoreno da će Tači biti uhapšen ukoliko dođe u Beograd, prenela je Beta.

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Selimi prethodno je danas rekao da Tačiju još nije odgovoreno da li može da dođe u Beograd.

Srpski zvaničnici su proteklih dana rekli da Tačijeva eventualna poseta nije usaglašena sa institucijama Srbije, da je nepotrebna i da će biti uhapšen ako dođe jer ga je sud 1997. godine osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma.

Tači je pozvan na skup "Evropske integracije Zapadnog Balkana – zajedno možemo bolje", koji 24. aprila organizuje nevladina organizacija "Omladinski odbor za obrazovanje".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара