Читај ми!

Vučić: Neće biti vanrednih izbora

Premijer Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa građanima Novog Pazara da neće biti vanrednih republičkih izbora. Ukoliko se nastavi trend dobrog punjenja budžeta, ima osnova za povećanje plata i penzija do kraja godine, najavljuje premijer. Povodom obeležavanja Dana Novog Pazara, Vučić je poručio da je boljitak moguć samo zajedničkim životom i saradnjom Srba i Bošnjaka.

Vučić je rekao da je "Srbija na pola puta ka boljitku" i najavio da će, ako se nastavi dobar trend u javnim finansijama, biti povećane plate u javnom sektoru i penzije, prenosi Tanjug.

"Najteži deo smo prešli. Dobro stoje svi brojevi kada su u pitanju javne finansije i u aprilu", rekao je Vučić u razgovoru sa građanima Novog Pazara, gde danas boravi u poseti.

Premijer je rekao da će, ako se takav trend nastavi, do kraja godine biti povećane plate u javnom sektoru i penzije.

Vučić je naveo da Srbija mora da bude postavljena na stabilne temelje.

"To je ono što je Vlada Srbije uspešno do sada radila", zaključio je premijer.

Premijer je u Novom Pazaru postavio kamen temeljac novog dijagnostičkog centra.

Građanima muslimanske veroispovesti poručio je da "samo zajedno možemo da napredujemo".

Istovremeno, Vučić je rekao da je spreman na razgovore sa svim Bošnjacima i poručio da greše i ne razumeju koliku štetu prave svom narodu svi oni koji misle da pravoslavci i muslimani mogu da žive odvojeno, ili tako da nekih nema.

Premijer je podsetio da Srbi i Bošnjaci vekovima žive zajedno i da će tako biti i ubuduće.

"Spreman sam da razgovaram sa svim Bošnjacima, sa onima u Sarajevu i Pazaru, da otvorimo pravi dijalog, da ne bude sukoba i da gradimo zajedničke domove, kao i da razmišljamo o zajedničkoj budućnosti", podvukao je Vučić i dodao da mržnja nikuda ne vodi.

Rešavanje otvorenih problema u Novom Pazaru 

Vučić je najavio rešavanje otvorenih problema u Novom Pazaru i dodao da, kakav god problem postoji, može da se reši zajednički i napravi moderniji grad u kojem će ljudi imati više radnih mesta i znati da mržnja ne vodi nikuda.

"Samo zajednički možemo da napredujemo", poručio je predsednik Vlade i naglasio: "Ne delim ljude na Srbe i Bošnjake."

Objasnio je da svoj posao vidi kao rešavanje problema i poboljšanje života svih običnih ljudi.

U tom kontekstu, premijer je najavio izgradnju desetina kilometara puteva u gradu i okolini, kao i fabriku drvoprerađivačke industrije u Novom Pazaru i Raški, ali i saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i italijanskom kompanijom u oblasti poljoprivrede, kako bi sela na Pešteru oživela.

U naredne dve godine, kaže premijer, ovaj deo Srbije dobiće više nego u prethodnih 30 godina, te zamolio građane da budu strpljivi i veruju u Vladu.

Govoreći o dijagnostičkom centru, Vučić je rekao da će ta investicija biti završena sigurno do kraja godine i da građani ovog dela Srbije više neće morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd, već će na raspolaganju imati najsavremenije medicinske uređaje i laboratorije.

Osvrćući se na izgradnju nove osnovne škole i vrtića, koje takođe finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati, Vučić je rekao da će deca učiti u najmodernijim ustanovama, sa najmodernijim učilima.

"Pazar će za godinu i po biti bolji nego što je danas", naglasio je Vučić i dodao da je Vlada spremna da podstakne i pomogne svim ljudima koji žele da investiraju u ovaj kraj Srbije.

Vučić je ponovio da se samo zajedničkim snagama od Pazara može napraviti bogatiji i lepši grad, a od Srbije najlepša i najbolja moguća zemlja, koja će imati dobre odnose sa zemljama u regionu, koja će poštovati sve razlike i time se hvaliti.

"Zato je Pazar bogatstvo, a ne problem Srbije", zaključio je Vučić.

Odlična saradnja Srbije i Emirata

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Džuma Rašid el Daheri rekao je da su ova tri projekta, koje finansira njegova zemlja, dokaz odlične saradnje dve zemlje i posebno sa Vladom Srbije i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Poručio je da ovi projekti samo potvrđuju dubinu odnosa dve zemlje, a posebno prijateljstvo šeika Muhameda bin Zajida i premijera Vučića.

"Što se tiče saradnje u zdravstvu i obrazovanju, smatramo da su to najvažnije oblasti. Ovaj vid saradnje će mnogo doprineti Novom Pazaru i celom području. Otvoriće mnoga nova radna mesta za građane ovog dela Srbije", rekao je ambasador.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je ovo veliki dan za Novi Pazar, koji slavi 554. rođendan pod novim nazivom.

"Grad se ponosi što ima prijatelje u zemlji i inostranstvu, što politika koju vodi daje rezultate, a posebno saradnja sa Vladom Srbije. Svakog dana nešto novo niče u ovom gradu", podvukao je on i istakao da su tri nova projekta velike investicije za ovaj grad.

Prema njegovim rečima, u Dijagnostičnom centru moći će da se obave sve analize zbog kojih su Pazarci morali da idu u druge gradove.

Podsetio je da je Novi Pazar prošle godine uputio 340 pacijenata u Kragujevac na snimanje magnetnom rezonancom i još toliko u privatne lekarske ordinacije, da je 564 pacijenta upućeno u tercijalne ustanove na lečenje, a da je u bolnici u Novom Pazaru pregledano 200.000 pacijenata.

Mahmutović je zahvalio Vladi Srbije, dodajući da ono što Vlada radi daje rezultate, i da će se projekat Dijagnostičkog centra realizovati za samo šest meseci.

Dijagnostički centar će biti izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu će, kako je rečeno, biti najsavremeniji medicinski uređaji, biološke i mikrobiološke laboratorije i dijagnostički aparati, digitalni rendgen, najsavremenija magnetna rezonanca.

Ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovao je i predstavnik porodice Bin Zajid, Fondacije "Al Nahem", Ali Muhamed el Suvaidi kalifa el Zajid.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво