Читај ми!

Jelić protiv uklanjanja "Parka mira"

Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Vaso Jelić rekao je, pred nastavak razgovora u Briselu delegacija Beograda i Prištine, da Park mira koji se nalazi na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici ne bi trebalo uklanjati iz preventivnih razloga, kako bi se predupredili eventualni incidenti.

"Kad je Park mira u pitanju, nisam za njegovo trenutno uklanjanje iz preventivnih razloga. Unazad 10 godina, u serijama se događaju mnogi incidenti, pokušaj jednog ubistva, nestanak jednog dečaka, nekoliko incidenata u centru grada između pripadnika albanske i bošnjačke nacionalnosti", rekao je Jelić Tanjugu.

Naveo je da je najnoviji događaj pokušaj prelaska glavnog mosta maloletnih dečaka albanske nacionalnosti iz južnog dela grada.

"Oni su bili naoružani palicama i zahvaljujući policiji sprečeni su da naprave neku aktivnost na severu Mitrovice. Kontrola na mostu trebalo bi da bude pooštrena, da se proveravaju pogotovo, recimo, grupe koje prrelaze most da ne bi ponovo došlo do nekih incidenata", istakao je Jelić.

Park mira postavljen je sredinom juna prošle godine na glavnom mostu u Mitrovici, istog dana nakon što je odatle uklonjena betonska barikada koja je prethodno bila tu skoro tri godine.

Načelnik kosovskomitrovačkog okruga je upitao da li su most na Ibru i Park mira "kost u grlu mnogima", rekavši da tu pre svega misli na međunarodnu zajednicu i Albance sa juga.

"Most je operativan i otvoren 24 sata za pešake, i preko njega se slobodno prolazi. Naše komšije, pored ovog glavnog mosta, imaju još tri mosta koja mogu da koriste bez problema, čak preko dva mogu da prolaze automobili i roba, tako da je njihova komunikacija sa severom uvek moguća", napomenuo je Jelić.

Ovih dana navršilo se deset meseci od kako je na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici izgrađen "Park mira", koga Albanci nazivaju "Parkom sramote". I dok se oni zalažu za njegovo uklanjanje, Srbi su protiv.

Nedavno je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahri najavila da bi sastanak u Briselu kosovskog i srpskog premijera, Ise Mustafe i Aleksandra Vučića, mogao da rezultira brzim otvaranjem glavnog ibarskog mosta u Mitrovici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво