SVM: Stranka ostaje jedinstvena

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara saopštilo je posle današnje sednice da je bilo i da ostaje jedinstveno, da ne prihvata ničije i nikakve pritiske, kao i da odluke donosi uvažavajući interese zajednice vojvođanskih Mađara.

Kako je navedeno u saopštenju, Predsedništvo SVM je na današnjoj sednici ocenilo "da nijedna manjinska nacionalna zajednica ne može sebi dozvoliti da konfliktima umanjuje efekte svojih ljudskih resursa", prenosi Tanjug.

 

Predsedništvo je razmotrilo i pitanja koja se odnose na rad stranke i na rad Nacionalnog saveta Mađara i, kako se navodi, "izrazilo odlučan stav da odgovoran pristup u pogledu funkcionisanja Nacionalnog saveta Mađara predstavlja zajednički interes svih subjekata".

"Sva pitanja koja su pokrenuta od strane partnera sa konkretnim identitetom smatramo prihvatljivim za dijalog, nezavisno od toga da li se slažemo, ili se ne slažemo sa njihovom sadržinom", navodi se u saopštenju i dodaje da će u svakom konkretnom primeru biti učinjen pokušaj da se nađu rešenja koja će se zasnivati na konsenzusu.

Bivši predsednik Nacionalnog saveta vojvođanskih Mađara Tomaš Korhec izjavio je nedavno da je on nepoželjan u toj stranci, odnosno da je postao persona non grata, "leprozan" u očima SVM-a i MNS-a.

SVM je pre dva dana odbacio kao netačne navode Korheca i istakao da mu je upravo stranka omogućila da od 2000. neprekidno bude pozicioniran na najvišim javnim funkcijama.

Lider SVM Ištvan Pastor naveo je u saopštenju da je Korheca više puta javno pozivao da i posle 2014. godine nastavi karijeru na funkciji predsednika Nacionalnog saveta Mađara, što je on više puta odbio.

Pastor takođe navodi da je Korheca pozvao da na izbornoj listi FIDES-a bude na takvoj poziciji koja će mu obezbediti da postane poslanik u Evropskom parlamentu gde će moći da se zalaže i za ostvarivanje interesa Mađara u Vojvodini, što je on takođe odbio, ta da je rekao da želi politički da se penzioniše.

Lider SVM-a je ocenio da "deluje posebno šokantno serija optužbi, žestina i povređenost sa kojim bivši predsednik Nacionalnog saveta Mađara, ovih dana napada SVM, iznevši grube optužbe i o tome da mu je u potpunosti zabranjen pristup medijima, što se može negirati objavljenim člancima kao i pojavljivanjima u televizijskim emisijama".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво