Читај ми!

Tači: Moja namera da dođem u Beograd je izraz dobre volje

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je njegova namera da dođe na jednu konferenciju u Beogradu 24. aprila izraz dobre volje "za mir, saradnju i pomirenje Kosova i Srbije".

Tači, jedan od vođa bivše OVK, ocenio je u intervjuu koji prenosi prištinski Ekspres da je to u interesu celog regiona.

Hašim Tači je u Srbiji osuđen za terorističke napade, a na snazi je i poternica protiv njega zbog ubistva policajaca krajem devedesetih godina. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da će uhapsiti Tačija ako dođe u Beograd.

Zamenik premijera Kosova je, međutim, kazao da je vreme u kom je on osuđen u Srbiji "crni period kako za Srbiju tako i za region", kao i "da je to prošlost", prenosi Beta.

"Sada imamo nove lidere u Beogradu i ono što vidim na sastancima u Briselu predstavlja nadu i volju za evropske integracije. Moja je volja i poruka za lidere u Srbiji da zajedno radimo za miran i region saradnje, za dobrosusedske odnose, sa sigurnom evroatlantskom budućnošću", rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, na novom susretu predstavnika Kosova i Srbije u Briselu 21. aprila biće razmatrano pitanje međunarodnog telefonskog pozivnog broja za Kosovo, "koji će biti prema evropskim standardima i novoj realnosti na Kosovu".

"Biće i drugih tema, ali ćemo nastaviti sa ostvarivanjem prethodnih sporazuma, posebno sistema pravosuđa koji je počeo konkretno da se primenjuje", rekao je Tači.

Sporazum o pravosuđu je potpisan na poslednjem susretu dve delegacije 9. februara.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи