SNS odgovara Bojanu Pajtiću

Srpska napredna stranka ponovo je upitala lidera DS i predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića kako ga nije sramota da se ni danas ne pojavi na svom radnom mestu i zatražila od nadležnih organa da pozovu na krivičnu odgovornost Pajtića i Gorana i Vladimira Ješića.

"Pozivamo nadležne državne organe da hitno reaguju i pozovu na krivičnu odgovornost Bojana Pajtića, Vladimira Ješića i Gorana Ješića, koji su oteli ljude, razbili glavu Milanu Čačiću i naterali svedoke da lažno svedoče", navodi se u saopštenju naprednjaka, a prenosi Tanjug.

SNS navodi da Pajtić, pored toga što je opljačkao Razvojnu banku Vojvodine, Fond za razvoj, Fond za kapitalne investicije, nastavlja sa pljačkom narodnih para, a sada i kidnapuje ljude i drži ih zatočene u hotelu Andrevlje, koji je u vlasništvu pokrajinske vlade.

"Pitamo Pajtića šta rade odbornici SO Inđija u hotelu Andrevlje, na teritoriji Opštine Beočin? Koliko je platio svoje batinaše da pretuku Milana Čačića? Da li mu je pare za to dao neki od njegovih brojnih prijatelja tajkuna, ili troši narodne pare i za to da građanima razbija glave", pita SNS.

Pajtić je ranije danas, posle sednice vlade u senci, rekao da će naredna sednica biti održana u Inđiji, kao i da će ta stranka "objaviti dosije o batinaškim odredima Aleksandra Vučića".

Novosadski naprednjaci odbacili su i navode demokrata o pritiscima na radnike javnih preduzeća istakaviši da je "sramno i licemerno" za to optuživati gradonačelnika Miloša Vučevića.

Gradski odbor SNS je u saopštenju istakao da je "jedina interesna grupa na teritoriji grada Novog Sada i Vojodine zapravo DS, koja se svim silama bori da zadrži fotelje svojih kadrova".

Ocenjuje se i da će DS "ukoliko joj to ne pođe za rukom verovatno baviti sakupljanjem potpisa za osnivanje neke druge partije, jer joj se članstvo masovno rasipa, a poverenje građana je odavno izgubila".

"Sramno je i licimerno optuživati Vučevića za političke pritiske u javnim preduzećima, kada je situacija koju je zatekao po stupanju na funkciju nedvosmislen dokaz da je DS političkim pritiscima i ucenama došla, a i održavala se na vlasti u Novom Sadu", navodi SNS.

Dodaje se i da "stotine zaposlenih u samo jednom danu pred izbore jasno ukazuju na to čime se služila DS, a sada za to neosnovano optužuje trenutnu gradsku vlast".

Novosadski SNS ističe i da podržava Vučevića "u nastojanju da popravi katastrofalno zatečeno stanje, ispravi greške i modele funkcionisanja svojih prethodnika i najvažnije, podržava ga u borbi za lepši i napredniji grad".

Novosadske demokrate upozorile su ranije danas da zaposlene u JP "Čistoća" i "Vodovod" poslovodstva tih firmi pritiskaju i otvoreno im prete tražeći od njih da se učlane u organizaciju "Dinara-Drina-Dunav", kako bi kasnije bila registrovana kao politička partija.

"Ovakvi postupci, kojima gradska vlast bezobzirno gazi i zakone i osnovna civilizacijska dostignuća u humanizaciji odnosa u društvenoj zajednici, slika su i prilika gradonačelnika Miloša Vučevića i Srpske napredne stranke", smatra DS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се