Читај ми!

SNS Pajtiću: Gde su narodne pare?

Srpska napredna stranka upitala je ponovo lidera DS-a Bojana Pajtića kada će da odgovori "gde su otete narodne pare iz Razvojne banke Vojvodine, Fonda za kapitalna ulaganja, pokrajinskih robnih rezervi, Heterlenda i drugih opljačkanih i zloupotrebljenih firmi, ustanova i banaka, i kada misli da ih vrati".

SNS u saopštenju poručuje Demokratskoj stranci "i njenoj vladi u 'ladovini"' da bi im pametnije bilo da podsete "šefa vojvođanskog režima", Pajtića, da ode do svog radnog mesta, i učini makar nešto korisno za građane Vojvodine, prenosi Tanjug.

"Osim toga što su poznati po strategiji - otmi od države i naroda, pa stavi u svoj džep, i jedini su na svetu koji prvo opljačkaju državnu banku, pa je posle tuže, pitamo DS da objasni od čijih para finansira putujući cirkus Bojana Pajtića, kada im je račun mesecima u blokadi", navode naprednjaci i pitaju takođe i da li im "te pare daju prijatelji tajkuni sa kojima su opljačkali Srbiju, ili Pajtić opet krade narodne pare".

Naprednjaci su saopštili i da im se verovatno samo učinilo da je Transparentnost Srbija, "po ko zna koji put, bila portparol Demokratske stranke".

SNS je to saopštila povodom odgovora organizacije "Transparentnost Srbija" naprednjacima.

"Verovatno nam se samo učinilo da je 'Transparentnost Srbija', po ko zna koji put, bila portparol Demokratske stranke" rečeno je u saopštenju naprednjaka.

"Verujemo da su ti 'borci protiv korupcije' godinama pisali, i napisali bezbroj saopštenja o pljačkama, otimačinama, malverzacijama sa državnim bankama i lopovluku funkcionera DS-a, i izvinjavamo se što ni mi, ni građani Srbije, nismo sve to videli", naveo je SNS.

Naprednjaci su se osvrnuli i na proteste u Priboju. Navode da iza "protesta malobrojnih radnika u Priboju", zapravo stoji Demokratska stranka, "odnosno oni koji su u Srbiji uništili sve što su mogli, a koji danas ne mogu da podnesu da Srbija i Priboj krenu napred".

"Svima je jasno da 'Sloga' nije nikakva sindikalna organizacija, već politički prilepak Demokratske stranke, na čijoj listi su bili na izborima 16. marta prošle godine i da iza njih ne stoji nikakva briga za radnike, već ogoljena politička borba", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci tvrde da je žalosno što su se sada, "kada su stvari u Srbiji počele da se rešavaju i kada konačno ima sve boljih ekonomskih vesti, opet našli pojedinci da državi nanose štetu, i to upravo oni koji 20 godina nisu bili u stanju, ni na jednom polju, da pomognu građanima".

SNS navodi i da nanošenje štete državi više nikome neće poći za rukom, kao i da niko neće moći da zaustavi da Srbija postane moderna, uređena i uspešna država.

Ranije danas, grupa radnika i akcionara FAP-a se okupila na trgu u Priboju kako bi izrazili zabrinutost, jer, kako su naveli, još nije rešena sudbina nekadašnjeg pribojskog giganta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво