Читај ми!

U narednim danima o formiranju anketnog odbora

Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić istakao je da će se u narednim danima razgovarati o predlogu DS-a za formiranje anketnog odbora koji će utvrditi sve činjenice o padu helikoptera.

Zoran Babić je rekao da pokušaji skupljanja sitnih političkih poena na ljudskoj nesreći, patnji, gubljenju života više govori o onima koji to rade nego o državi.

Zamenica predsednika DS-a Gordana Čomić ranije danas je izjavila da će ta stranka podneti zahtev da parlament osnuje anketni odbor koji će utvrditi sve činjenice o helikopterskoj nesreći. u kojoj je život izgubilo sedam osoba.

Babić je rekao da lider Nove stranke Zoran Živković, predlaganjem zakona čija je osnova iz 2003. godine, pokušava da reciklira prošlost i sve teške i strašne stvari iz te godine.

Gledano sa praktične strane, naveo je Babić, zakonom koji je predložila Nova stranka omogućena je stihijska divlja gradnja takva da je za nekoliko godina važenje tog zakona u Srbiji niklo skoro 1,2 miliona nelegalnih objekata.

"Da li je to želje predlagača zakona? Verovatno jeste. Međutim mnogo veća želja je da se recikliraju dešavanja iz 2003. koja su strašna i opterećujuća za naše društvo", rekao je Babić.

Šef poslaničke grupe je istakao da su poslanici Nove stranke pokazali i elementarno nepoznavanje procedure, jer su pre javne rasprave uputili predlog tog zakona parlamentu, čime su pokazali želju da ne čuju mišljenje struke i poslanika o tom predlogu.

Babić je odbacio navode Nove stranke da su njeni poslanici najaktivniji u parlamentu.

"Ako je najaktivniji poslanik taj koji će drugim poslanicima reći 'stoko jedna', koji će vređati druge poslanike i instituciju parlamenta, onda priznajem da je Živković najaktivniji u tom vređanju", rekao je Babić.

Šef poslaničke grupe SNS je naveo da su poslanici Nove stranke najaktivniji u podnošenju amandmana kojim se predlaže "brisanje članova zakona, brisanje života i recikliranje ponovo neke prošlosti".

Ako se meri prava aktivnost u parlamentu, Babić je naveo da su poslanici SNS-a i on, kao šef poslaničke grupe te stranke, daleko aktivniji u obraćanju, ali na jedan pravi i kreativniji način.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи