Читај ми!

Vučević: SNS se ne boji izlaska na birališta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da Srpska napredna stranka neće nikog sprečavati u nameri da se u Novom Sadu i ranije izađe na birališta i dodaje da, za razliku od Demokratske stranke i Bojana Pajtića, SNS nema problem da sa tim da se izbori raspišu i pre predviđenog roka.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je i predsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad, rekao je novinarima da koalicionim partnerima poručuje da ukoliko smatraju da treba da dođe do prevremenih izbora u Gradu da SNS to neće sprečavati, prenosi Tanjug.

Naglašava da se naprednjaci za razliku od Demokratske stranke ne boje izlaska na birališta bilo kada.

"Srpska napredna stranka nema ludačku želju da doveka bude na vlasti, kao što smo čuli kako se Demokratska stranka hvali kako bi do poslednjeg dana i sata bila na vlasti", ističe Vučević.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je funkcioner Treće Srbije, koalicionog partnera SNS u gradskoj vlasti u Novom Sadu, optužio jednu novinarku da radi za hrvatsku obaveštaju službu, Vučević kaže da apsolutno osuđuje svaki govor mržnje.

"Ako je napadnuta novinarka, to najoštrije osuđujem i tražim da nadležni državni organi to ispitaju. Nemam saznanja da li je do toga došlo ili ne osim onoga što sam video u medijima. Posebno je osetljivo što je došlo, ako je došlo, do napada na novinara u vršenju svoje profesije", smatra Vučević.

Dodaje da najoštrije osuđuje svako nedolično ponašanje i smatra da treba da bude sankcionisano i javnom osudom i u smislu zakonske regulative.

Vučević kaže da mu poslednjih dana mnogi novinari i predstavnici određenih udruženja postavljaju pitanja o funkcionisanju vladajuće koalicije u Novom Sadu, a na to pitanje odgovara da Srpska napredna stranka neće biti ni u čijem mulju i da neće biti ničiji talac.

"Koaliciju neće definisati ni moji uvaženi prijatelji iz sindikata, ni uvažena društva novinara, ni predstavnici medija uz dužno poštovanje novinarima. Koaliciju čine političke stranke i organizacije koje imaju predstavnike u skupštini grada i samo će se tamo razgovarati o kolaciji", ističe Vučević.

Predsednik novosadskih naprednjaka naglašava da je "svima jasno da svi ovi napadi nisu usmereni na Treću Srbiju, već na Srpsku naprednu stranku, na gradonačelnika i na premijera Aleksandra Vučića", što će, kako kaže, biti jasno kada se vidi kako će "sve dalje nastaviti da se razvija".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво