Читај ми!

Stoltenberg: Poštujemo odluku Srbije da ne uđe u NATO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da NATO ne primorava nijednu zemlju, pa ni Srbiju, da se pridruži Savezu i da je zadovoljan dosadašnjom vojnom saradnjom.

Jens Stoltenberg je u intervjuu za Glas Amerike rekao da se dosadašnji partnerski odnos sa Srbijom pokazao kao veoma dobar, prenosi Tanjug.

"Ja poštujem odluku Srbije (da ne uđe u NATO)", rekao je Stoltenberg. 

Generalni sekretar je istakao da nijedna članica NATO-a u istoriji te organizacije nije silom ušla u Alijansu i da svaka zemlja sama odlučuje o tome ko će joj biti saveznici.

Stoltenberg je, odgovarajući na pitanje o rastućem uticaju Rusije na Zapadnom Balkanu, primetio da je reč o veoma raznolikom regionu.

"Izuzetno je važno podvući da su zemlje u regionu Zapadnog Balkana veoma različite. Neke od njih kao što su Slovenija, Hrvatska i Albanija su već članice Saveza. Druge su uspostavile partnerstvo sa NATO-om. Mi se ne bavimo primoravanjem država da pristupe Alijansi. One koje to žele su dobrodošle. One koje to ne žele mogu da uspostave partnerske odnose. NATO poštuje puni integritet i suverenitet svake zemlje", poručio je generalni sekretar Alijanse.

Tokom razgovora za Glas Amerike, Stoltenberg se prisetio da je kao sin norveškog diplomate proveo deo detinjstva u Beogradu i da mu je to ostalo u prijatnoj uspomeni.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи