Читај ми!

Pakistan za jačanje bilateralnih odnosa sa Srbijom

Zamenik šefa misije i otpravnik poslova ambasade Pakistana u Srbiji Mirza Salman Babar Beg izjavio je da je ta zemlja posvećena jačanju prijateljskih bilateralnih odnosa na obostranu korist dva naroda, te da je spremna da unapredi saradnju u svim oblastima.

Otpravnik poslova ambasade Pakistana u Srbiji Mirza Salman Babar Beg je, na prijemu kojim je Pakistanska ambasada proslavila 75. Dan Rezolucije Pakistana, rekao da mu je zadovoljstvo da napomene da je bilateralna trgovina porasla za 50,8 odsto u toku 2014.

"Mi ohrabrujemo poslovne zajednice Srbije i Pakistana da iskoriste idealan bilateralni zakonski okvir između naših dveju država", rekao je Babar Beg, prenosi Tanjug.

Istovremeno je čestitao vladi premijera Aleksandra Vučića, koja, prema njegovim rečima, nastavlja da teži mirnom okruženju i da vodi Srbiju putem ekonomskog prosperiteta, uprkos razornim poplavama prošle godine.

"Vlada premijera Navaza Šarifa želi Srbiji brz uspeh na svom putu ka Evropskoj uniji", rekao je Babar Beg.

Izrazio svoje najdublje saučešće "prijateljima iz Srbije" na tragičnim gubicima života u nedavnoj helikopterskoj nesreći, naročito što je to bila humanitarna misija. "Naša srca su sa porodicama žrtava", rekao je Mirza Salman Babar Beg.

Naveo je da se danas Pakistan bori da iskoreni terorizam i da je u poslednjih 13 godina više od 60.000 Pakistanaca palo kao žrtve terorizma, bez razlike u godinama, rasi ili religiji. Ekonomski gubici su, kako je rekao, ogromni - preko 100 milijardi dolara.

"Ove velike, neuporedive žrtve jačaju našu odlučnost da dovedemo te kriminalce pred lice pravde, koji zloupotrebljavaju i pogrešno predstavljaju religiju za svoje strašne zločine. U ovom trenutku, hiljade pakistanskih trupa se nalaze u aktivnim operacijama hvatajući zločince", rekao je Babar Beg.

Danom Rezolucije Pakistana obeležava se 23. mart 1940, kada su muslimani Južne Azije odlučili da stvore svoju domovinu, sa zahtevima koji su se bazirali na principu "sloboda za sve", jednakost i pravda.

Pakistan je danas dinamična demokratija od 190 miliona stanovnika, sa bogatom i raznolikom kulturom, gotovo 20 etničkih grupa i 10 glavnih jezika.

Prijemu povodom ovog praznika u hotelu "Kraun Plaza" prisustvovali su brojni predstavnici diplomatskog kora, političkog i javnog života, dok je zbog neodložnih obaveza ambasador Arif Mahmud boravio u Pakistanu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво