Читај ми!

Vučić: Narednih dana o odluci Tribunala

Vlada Srbije će se narednih dana izjasniti povodom zahteva Žalbenog veća Haškog Tribunala da se opozove odluka o puštanju na privremenu slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

"Nisam u situaciji da sakrijem ljutnju na vest zbog nemoralne odluke koju su doneli. Narednih dana izjasnićemo se o tome", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije, prenosi Tanjug.

Vučić je istakao i da ne misli da je Šešelj tema.

"Kada bih sada izgovorio sve što osećam, neko bi pomislio da nisam uspeo da suzdržim bes zbog nemoralnih odluka koje su neki doneli", rekao je Vučić.

Premijer je primetio i da je očigledno da njegov govor povodom obeležavanja godišnjice bombardovanja 24. marta, ispred zgrade Generalštaba, nije naišao na opšte simpatije u svetu.

"Ali ja ne želim da menjam ni svoje srce, ni svoj um, ni svoj obraz, te hoću da upozorim da moj ponos i moj moral, kao i stabilnost Srbije, nemaju cenu".

"Ozbiljni znaci ekonomskog oporavka zemlje"

Premijer Vučić izjavio je da postoje ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka Srbije, ali je ocenio da neko ne želi ekonomsku i političku stabilnost zemlje.

Vučić je rekao da je u martu zabeleženo povećanje naplate PDV od 42,9 milijardi dinara u odnosu na mart prošle godine, kao i veća naplata akciza za milijardu dinara.

Prema njegovim rečima, zabeležen je i porast neporeskih prihoda za četiri milijarde, a po prvi put i rast kreditne aktivnosti za sedam odsto.

"To su ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka. Potrebno nam je još šest meseci da stabilizujemo fiskalni deficit i da kažemo da je Srbija na izvanrednom putu i da možemo da govorimo i o povećanju plata i penzija", rekao je Vučić.

Vučić je, međutim, rekao da je očigledno da nekome takve ozbiljne reforme, kao i ekonomska i politička stabilnost, ne odgovaraju i da mnogi žele da to sruše, te istakao da je njegova obaveza kao premijera da se sa trenutnom situacijom ne igra.

Premijer je ocenio da će buduće generacije moći da kažu da je ovo vreme bilo prekretnica za Srbiju u ekonomskom smislu.

"Mitinzi SNS-a i DS-a neće biti istog dana"

Lider naprednjaka ponovio je danas da mitinzi naprednjaka i demokrata neće biti održani istog dana, jer SNS ne želi nikave podele u Srbiji.

"Kada oni održe svoj veliki miting, onda ćemo mi naš mali, sa jedno 10 puta više ljudi," rekao je Vučić, novinarima, upitan kada će naprednjaci doneti odluku o datumu održavanja mitinga.

Vučić je najavio da će sutra biti održana sednica Predsedništva, a do kraja nedelje i sednica Glavnog odbora te stranke. On je rekao da naprednjaci nikoga neće da sprečavaju u održavanju mitinga.

"Voleo bih da ih (demokrata) bude što više, potrošiće više para u centru grada," rekao je Vučić i dodao da će ih i on sačekati u Vladi i da je čak spreman da im se i obrati.

Vučić je govorio i o odluci predstavnika Srba o povratku u kosovske institucije. Naveo je da odluka zavisi  od toga da li će biti ispunjeni uslovi koje su postavili vladi u Prištini.

"Mi smo postavili nekoliko uslova i nekoliko važnih pitanja prištinskoj vladi i čekamo da vidimo šta će oni na to da kažu", rekao je Vučić novinarima upitan da li će se sastati sa kosovskim Srbima i kada će biti doneta odluka o njihovom eventualnom povratku u kosovske institucije.

IStakao je da je predstavnicima Srba preneo da je važno da oni budu zadovoljni sa ispunjenjem uslova koje su postavili prištinskim vlastima.

"Kada će i da li će biti zadovoljni ne zavisi od njih. Mi sarađujemo i radimo sa kosovskim Srbima, ali mi želimo da čujemo njihovo mišljenje i postupamo po njihovim željama", naveo je Vučić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво