Jačanje saradnje Srbije i Singapura

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je Kišora Mahbubanija, jednog od najuticajnijih eksperata za međunarodne odnose iz Singapura i istaknutog diplomatu.

Mahbubani je nekada bio visoki funkcioner Ministarstva spoljnih poslova Singapura, predsedavajući Savetu bezbednosti UN-a u dva navrata i dekan Škole za javnu politiku "Li Kvan Ju" Nacionalnog univerziteta u Singapuru, prenosi Tanjug.

Dačić i Mahbubani su razmenili mišljenja o globalnim pitanjima i izazovima, kao i o načinima unapređenja regionalnog i svetskog mira i bezbednosti.

Istaknuto je da Srbija neguje odnose prijateljstva i uzajamnog razumevanja sa zemljama Jugoistočne Azije, a posebno je zainteresovana da na svom putu reformi usvaja iskustva Singapura kao uspešnog primera ekonomskog lidera u regionu.

Šef srpske diplomatije istakao je doprinos eksperata poput Kišora Mahbubanija produbljivanju saradnje Srbije i Singapura, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je Mahbubaniju čestitao na objavljivanju knjige "Velika konvergencija: Azija, Zapad i logika jednog sveta" na srpskom jeziku, u izdanju Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD).

U organizaciji CIRSD biće doržana promocija knjihe Mahbubanija na kojoj će uvodničar biti osnovač Centra Vuk Jeremić, a govoriće i profesor Fakulteta političkih nauka Dragan Simić i bivši ambasador Srbije u Indoneziji Jovan Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво