Читај ми!

“Nikolić ima pravo na svoje mišljenje”

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima pravo da iznosi mišljenje i da ne vidi zašto bi izjava predsednika da mediji i nevladine organizacije ruše državu, bila krivično delo.

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da predsednik Srbije Tomislav Nikolić može da iznosi svoje mišljenje i da ne vidi zbog čega bi to bilo krivično delo, prenosi Beta.

"Apsolutno mi nije poznato da je tako nešto u Srbiji propisano kao krivično delo", rekao je Selaković novinarima u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje da li je Nikolićeva izjava krivično delo i hajka na medije i nevladin sektor.

Ministar dodaje da bi to bilo isto kao kada bi ga neko pitao da li je krivično delo što neko kritikuje rad i "iznosi gluposti" na račun predsednik Republike, "jedinog neposredno izabranog funkcionera u Srbiji".

Selaković navodi da u Srbiji postoji više od 26.000 nevladinih organizacija i da su među njima ljudi koji se bave različitim stvarima.

Dodaje da nije njihovo da se slažu sa javnim funkcionerima već da alarmiraju javnost i skreću pažnju na neke pojave u društvu, svako iz svoje oblasti delovanja.

"Ako je neko preuzeo odgovornost za nošenje javne funkcije, on je pre toga sigurno dobio poverenje građana za obavljanje jedne takve funkcije i u tome se razlikujemo mi kao funkcioneri i NVO koje ne izlaze na izbore. Neka svako radi svoj posao i mislim da ćemo tako na najbolji nacin činiti i za samu Srbiju", zaključuje Selaković.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je prošle nedelje u razgovoru s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini da Vlada postiže značajne rezultate, ali da o tome nema objektivnog i adekvatnog izveštavanja.

"Mi nismo uspeli da postignemo da mediji izveštavaju objektivno i profesionalno, bilo da su u pitanju pozitivni ili negativni tekstovi", rekao je Nikolić.

Predsednik je istakao da je neobjektivno i neadekvatno izveštavanje o radu Vlade, pored nevladinih organizacija, jedno od glavnih oružja za rušenje države koja pokušava da uvede red i vladavinu prava.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи