Читај ми!

SNS odbacuje optužbe DS-a o nameštanju konkursa

Gradski odbor SNS-a u Novom Sadu odbacio je optužbe iz DS-a o tome da su konkursi za izbor direktora novosadskih javnih preduzeća namešteni i u saopštenju naveo da su svi ti konkursi bili namešteni u vreme dok su gradom vladale demokrate.

"Demokratska stranka je očigledno pobrkala trenutnu situaciju sa vremenom kada su gradom rukovodili Bojan Pajtić i njegov kum, kada su uistinu svi konkursi bili namešteni, od izbora direktora i ostalih rukovodilaca javnih preduzeća, do zapošljavanja radnika i svih tendera", ističe se u saopštenju naprednjaka, prenosi Tanjug.

SNS, u saopštenju, podržava gradonačelnika Miloša Vučevića u nastojanju da "upravo promeni način kako je grad funkcionisao za vreme 'demokratskog' režima i radi na tome da se uvede red u javnom sektoru grada, koji je bio na ivici propasti zbog prekomernog partijskog zapošljavanja u režiji Bojana Pajtića".

Naprednjaci su ponovo pozvali DS da odgovori "kada će vratiti narodne pare koje su uzeli preko Razvojne banke Vojvodine i sve što su pokrali tokom 15 godina vlasti u Vojvodini".

Prethodno je novosadski odbor demokrata u saopštenju naveo da su namešteni konkursi za izbor direktora nekoliko gradskih javnih preduzeća, koji su otvoreni na poslednjoj sednici Skupštine grada, ocenivši da je reč o još jednoj predstavi gradonačelnika Miloša Vučevića i SNS-a.

"Vojvođanska vlada ne sprovodi reforme"

Naprednjaci su ranije saopštili je da je moguće ili izvesno da će se sprovođenje reformi odraziti na izborni rezultat, ali da je sigurno da vojvođanska vlada ne sprovodi nikakve reforme.

Komentarišući izjavu direktora Centra za regionalizam Aleksandra Popova, koji je izjavio da pojedine stranke "žure" na izbore jer će se državna politika odraziti na izborni rezultat, iz SNS poručuju su "potpuno oduševljeni njegovom nadom u izborni uspeh njegovih štićenika i miljenika iz Demokratske stranke".

"A kakvi će izborni rezultati da budu, opet ćemo da vidimo, iako je nešto slično govorio i pred prethodne izbore, a koji znamo kako su se završili", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Izjavu direktora Centra da se sprovođenje reformi, bilo na pravi ili pogrešan način, uvek odrazi na rezultat na izborima, u SNS komentarišu da je "posebno interesantno to što Popov priznaje da Vlada Srbije sprovodi reforme".

"Moguće je, ili je izvesno, da će se to odraziti na rezultat, ali je sasvim sigurno da vojvođanska vlada ne sprovodi nikakve reforme, što se možda hoće, a možda i neće, odraziti na izborni rezultat, ali u istorijskom smislu, barem će dobro da se zna da je neko nešto radio, a da neko ništa nije radio", zaključuje se u saopštenju SNS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво