Читај ми!

Jablanović: Odluka o povratku za dan ili dva

Predsednik Liste "Srpska" Aleksandar Jablanović najavio je da će odluka o povratku Srba u kosovske institucije ili nastavku bojkota biti doneta u narednih dan ili dva i da će, bez obzira na to kakva bude, biti u interesu građana.

Aleksandar Jablanović je precizirao da postoji mogućnost da odluka o povratku u institucije bude pozitivna, ako Lista dobije od koalicionih partnera u Vladi Kosova garancije da će Srbi moći na Uskrs da posete Đakovicu, prenosi Tanjug.

Jablanović je rekao da je prethodnih nedelju dana bilo nekoliko sustreta na temu eventualnog povratka "Srpske" u kosovske institucije i da će vrlo brzo, u narednih dan-dva, biti doneta odluka unutar Liste o tom pitanju.

"Kakva god da bude odluka, biće poslata poruka našem narodu da će interesi Srba na Kosovu i Metohiji biti zaštićeni. Mi nismo u tim institucijama da bi smo štitili lične interese, već da bi se borili za prava naših građana", poručio je Jablanović.

"Ukoliko budemo dobili potvrdu od naših koalicionih partnera da se će se takav rad vlade nastaviti, rad na borbi za očuvanje prava građana i opština kakve su Mitrovica, Đakovica. Ide Uskrs, da vidimo da li će ljudi u Đakovici moći da posete svoje svetinje. U tom slučaju, može da se očekuje pozitivna odluka Srpske liste", istakao je Jablanović.

Srbi su napustili kosovske institucije nakon što je kosovski premijer Isa Mustafa isključio iz vlade Jablanovića, koji je bio ministar za povratak i zajednice.

Za to vreme izjava jednog Mustafinog  ministra Besima Čolakua da se srpsko priznanje Kosova podrazumeva, na šta ukazuju briselski dogovori, izazvala je reakciju Beograda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се