Читај ми!

Rakić: Obustaviti privatizaciju srpske imovine

Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić kaže da kosovska Agencija za privatizaciju treba da ostavi na snazi odluku o odlaganju poziva za prodaju lokala u tom gradu, i nakon formiranja borda agencije.

Goran Rakić je rekao da kosovska gencija za privatizaciju treba da obustavi dalju privatizaciju društvene imovine na severu Kosova, prenosi Tanjug.

Rakića je agencija ove sedmice obavestila da je prodaja lokala, iz takozvane serije 27 i 28 u Severnoj Mitrovici, odložena na neodređeno vreme, a do osnivanja borda ove agencije.

Podseća da je odgovor usledio nakon njegovog jasno iskazanog stava da se radi o otimačini i rasprodaji objekata firme "Luks", koji su u društvenom vlasništvu bivših opštinskih samouprava Republike Srbije.

Rakić je zatražio da se hitno obustavi najavljena privatizacija za oko tridesetak lokala te kompanije na severu Kosova i Metohije.

"Stanje na terenu predstavlja višegodišnju praksu kaubojske privatizacije koju sprovodi ova agencija, zajedno sa ostalim kosovskim institucijama i pojedincima", ukazuje Rakić i dodaje da Severna Mitrovica sada ima mladu lokalnu samoupravu koja će svim raspoloživim demokratskim sredstvima sprečiti nelegalne akcije kojima se krše osnovni principi dobrog upravljanja.

Gradonačelnik Severne Mitrovice kaže da dopis Agencije i njihova odluka sadrže opasnu poruku da će se bespravna privatizacija nastaviti i da se nepovredivo pravo na svojinu na Kosovu i dalje neće poštovati.

Rakić smatra da bi se odlaganjem privatizacije poštovao koalicioni sporazum koji su vladajuće albanske stranke potpisale sa listom "Srpska".

"Obustavljanjem odluke o privatizaciji, Agencija bi demonstrirala institucionalnu zrelost i principijelnost, poštujući time odredbe Briselskog sporazuma i dala pun doprinos normalizaciji odnosa albanske i srpske zajednice", zaključuje Rakić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи