Читај ми!

Četiri poslaničke grupe traže sednicu o štrajku prosvetara

Četiri poslaničke grupe u Skupštini Srbije predale su predsednici parlamenta Maji Gojković zahtev da sazove sednicu sa aktuelnom temom o štrajku u prosveti, na koju će pozvati ministre u vladi i predstavnike sva četiri reprezentativna sindikata u prosveti.

Kako je u pisanoj izjavi navela poslanica DS-a Aleksandra Jerkov, zahtev su podnele poslaničke grupe Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, SDA Sandžaka - PDP i Boris Tadić - Socijaldemokratska stranka, Zajedno za Srbiju, Zeleni Srbije, prenosi Tanjug.

Jerkov navodi da je inicijativa da se takva sednica zatraži poslata svim poslaničkim grupama i da je nejasno zbog čega ostale poslaničke grupe ne žele da se u skupštini razgovara o tako važnom problemu koji traje od novembra prošle godine.

"Posebno nakon zabrinjavajućih izjava ministra o mogućim otkazima za nastavnike kojima su plate i pre umanjenja bile ispod republičkog proseka", kaže Aleksandra Jerkov.

Ocenjuje da je dužnost svakog narodnog poslanika da pred prosvetarima pita ministra kako je moguće da su zaposleni u Železari važniji od zaposlenih u školama i da se njima čak i za deset odsto povećaju plate, a da se MMF ne buni.

"Kako je moguće da plata vozača u nekom javnom preduzeću bude veća od plate nastavnika u srednjoj školi", pita Aleksandra Jerkov i dodaje da je obaveza poslanika da kažu ministru da je tužna zemlja u kojoj ima 10.000 učitelja viška.

Ocenila je da je jedini višak u prosveti nesposobni ministar koji je propustio da reaguje svaki put kada je morao da reaguje da bi radio svoj posao i izborio se za dostojanstven život ljudi koje treba da zastupa.

Prema Poslovniku o radu parlamenta, predsednik skupštine, na predlog poslaničke grupe, najmanje jedanput u toku meseca određuje dan kada će pojedini ministri u vladi odgovarati na poslanička pitanja u vezi sa nekom aktuelnom temom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво