Boris Tadić sa De Nirom

Predsednik Boris Tadić razgovarao je u Njujorku sa glumcem Robertom De Nirom. "Upoznali smo se, razgovarali i razmotrili mogućnosti šta (u filmskoj industriji), možemo da uradimo u budućnosti, rekao De Niro.

Robert de Niro, osnivač Tribeka filmskog festivala, i predstavnici kompanija Saliport, Drimvorks i Kopola rekli su Tadiću da su zainteresovani za investiranje u filmsku industriju Srbije i privatizaciju "Avala filma".

Posle susreta sa Tadićem u njujorškom hotelu Valdorf Astorija, De Niro je, u izjavi agenciji Fonet, rekao da se razgovaralo o snimanju filmova i studijima u Srbiji, napominjući da nije znao da tamo postoje studiji po ugledu na rimski "Ćinećita" što je odlična stvar.

"Upoznali smo se, razgovarali i razmotrili mogućnosti za  to šta bismo mogli da radimo u budućnosti," objasno je De Niro, ali u ovom trenutku nije mogao da odgovori, kakve su šanse da dođe do nekih poslovnih aranžmana.

"Sećam se vremena kada sam bio u Beogradu, bilo je izvanredno, grad je bio divan u to vreme, verujem da je sada isti takav, ako ne i bolji", naglasio je De Niro i dodao "lepo bi bilo snimati filmove, živeti ili raditi tamo,  ali ne znam da li ću to učiniti, mada bih to mogao da uradim, jer je to divno mesto."

Upitan o specijalnim relacijama prema Srbiji, budući da je u mladosti kroz nju putovao auto-stopom, da je gostovao na FEST, da je ćerki dao ime Drina i da je vatreni navijač teniske zvezde Novaka Đokovića, De Niro je u šali odgovorio da je moguće da je on delom Srbin i da odatle vuče korene.

U svakom slučaju, Đoković je zaista izvanredan momak, rekao je na kraju De Niro.

broj komentara 21 pošalji komentar
(nedelja, 28. sep 2008, 22:00) - anonymous [neregistrovani]

Sve vise lepih stvari

Jos samo kad bi smeo i mogao da bude Srbin.

(petak, 26. sep 2008, 20:57) - anonymous [neregistrovani]

Toma Nikolic i De Niro lice malo

Hahahahaha, kralj si.

(petak, 26. sep 2008, 20:50) - anonymous [neregistrovani]

najbolji

Madju najboljim glumcima je sigurno, no Denzel je ipak za nekoliko nijansi bolji.

(petak, 26. sep 2008, 20:31) - De Niro Majstore [neregistrovani]

Čovek je legenda, pravi Srbin

Ovo je dobro "novi film o boju na Kosovu", moze, ali da ovaj put mi pobedimo (-:

(petak, 26. sep 2008, 20:05) - anonymous [neregistrovani]

Hvala De Niro

Ne mogu da verujem... lijepe reci je uputio Srbiji... da ako ovo bude jos jedna u nizu pozitivnih stvari o Srbiji, pa da i njega iskoristimo u vezi Kosova i lobiranja za Kosovo unutar SRbije.

(petak, 26. sep 2008, 19:54) - saša [neregistrovani]

DeNiro

Kad čovek počne samog sebe da poštuje,onda ga svi vole i poštuju.Tako bi mora svaki Srbin da uradi za početak.

(petak, 26. sep 2008, 18:09) - anonymous [neregistrovani]

DeNiro

Izuzetan u svakom pogledu, a jos kcerki dao ime Drina.
Pametan potez predsednika da porazgovara sa ovakvim covekom.

(petak, 26. sep 2008, 17:12) - Dusan Zdrale [neregistrovani]

DeNiro

Nebuloze,da nije imao interes onda kada je brao paradajz na jugu Srbije u nedostatku novca za povratak kuci? Kada je upoznao obicnog Srbina i stekao povjetenje istog,vrativsi mu pozajmljeni novac za put. To su male stvari ali melem za dusu da postoje ljudi kao sto je g-din De Niro. Za prijatelja se moras boriti a Srbiji trebaju prijatelji kao nikada do sada, rovariti po De Nirovim osecanjima prema Srbima je krajnje neumesno. Ziveo sam 15 godina u istom komsiluku sretao ga na ulici, restoranima, gledao njegove filmove, a ni sanjao nisam da gaji simpatije prema mom narodu. Hvala g-dinu De Niru na svakoj lijepoj rijeci o Srbiji i njenom narodu, ziv bio na mnoga ja ljeta. D. Zdrae - USA - Cikago

(petak, 26. sep 2008, 15:58) - Bane [neregistrovani]

Toma Nikolic i De Niro lice malo

Mozda bi mogao da snimi film, pod nazivom "Raspad" u kojem glumi Tomu NIkolica :)

(petak, 26. sep 2008, 15:38) - Naravno da covek ima interes pa sta!? [neregistrovani]

DeNiro

Hvala ti DeNiro sto imas interes za Srbiju, a ne npr. za Madjarsku...