Читај ми!

Pajtić: Demokratska stranka udvostručila rejting

Demokratska stranka je jedina politička organizacija koja je za nekoliko meseci uspela da udvostruči rejting i podršku građana, rekao je lider te stranke Bojan Pajtić. Dvojica pripadnika policije jutros došla u prostorije stranke u Kragujevcu, navode iz DS-a. MUP uputio Sektor unutrašnje kontrole kako bi utvrdili okolnosti.

Na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni članove Grupe građana "Dragana Živanović" iz Rače koji su se priključili demokratama, Pajtić je rekao da DS okuplja sposobne ljude koji znaju da vode lokalne samouprave.

"Širom Srbije u Demokratsku stranku masovno ulaze grupe građana koje su postizale odlične rezultate na lokalnim izborima, kao i delove onih stranaka koje su nekad bile opozicione a danas više nisu", rekao je Pajtić.

Pajtić je dodao da se na primeru Kragujevca i Rače vidi koliko je aktuelna vlast, kako je naveo, nesposobna da obezbedi dolazak investitora kao što je to ranije činila DS, podsetivši da je samo u Kragujevcu zaposleno više od 4.000 ljudi u "Fijatu" i kod kooperanata.

"Za protekle četiri godine nijedan evro investicija nije došao u Kragujevac niti je otvorena nijedna pečenjara, a prema najavama sindikata do kraja godine biće otpušteno 2.000 ljudi", rekao je Pajtić i dodao da aktuelni režim nema plan kako da zaposli ljude.

To je, dodao je, jasan pokazatelj koliko je "bahata i korumpirana republička vlast nema odgovornosti i sposobnosti da privuče investitore".

Prema njegovim rečima, u protekle tri godine Srbija je imala 80 evra stranih direktnih investicija po glavi stanovnika, dok je Crna Gora imala deset puta više.

Pajtić je rekao da će okupljanje građana protiv aktuelne vlasti slično onom u Zaječaru tokom proleća biti organizovano i u drugim gradovima Srbije.

Na konferenciji je Dragana Živanović, iz Grupe građana u Rači, rekla da se kompletno članstvo priključilo DS-u koji će time u opštini imati 12 od ukupno 31 odbornika.

Živanović, bivša predsednica opštine, razrešena je nedavno zbog formiranja nove skupštinske većine koju čine SNS, SDS i SPS.

"Demokratska stranka je ozbiljna politička organizacija koja se uvek borila za demokratske principe i dolazak investitora", rekla je Živanovićeva razloge za priključenje grupe građana toj stranci.

DS kritikuje dolazak policije

Pajtić je kritikovao dolazak policije u njihove stranačke prostorije u Kragujevcu i raspitivanje o organizovanom odlasku u Beograd, na navodni protest protiv vlasti.

Pajtić je upozorio vlast, na konferenciji novinare u tom gradu, "da se ne iživljava slanjem policije u stranačke prostorije demokrata".

"To nećemo tolerisati i umećemo da odgovorimo na takvo ponašanje", rekao je Pajtić.

Dodao je da policija nema šta da traži u prostorijima DS i da ne treba da se raspituje da li će demokrate učestvovati u protestu protiv vlade za koji, kako je rekao, nije ni čula niti je znala da se dešava.

"Kad mi budemo organizovali proteste činićemo to javno, žestoko i masovno", rekao je Pajtić i dodao da "policiju ne želi da vidi u prostorijima stranke u 2015. godini".

Srbija je, dodao je Pajtić, slobodna zemlja.

"Ovo je poslednji put da samo na konferenciji za novinare reagujemo na takve postupke", rekao je lider DS.

Predsednik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović rekao je da su dvojica uniformisanih pripadnika policije jutros došla u prostorije stranke.

Naglašavajući da su policajci želeli da utvrde da li DS organizuje odlazak građana u Beograd, Obradović je rekao da misli da je povod za dolazak policije današnja aktivnost demokrata u Kragujevcu i prisustvo Pajtića.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i pojedini članovi vlade u senci DS, a u popodnevnim satima Pajtić će govoriti na tribini u Skupštini grada Kragujevca.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи