Читај ми!

Sedam osoba poginulo, sutra Dan žalosti

Sedam osoba je stradalo u padu helikoptera koji je prevozio bebu iz Novog Pazara za Beograd, rekao je premijer Aleksandar Vučić na vanrednoj sednici Vlade Srbije. Vlada proglasila nedelju 15. mart za Dan žalosti.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su u padu helikoptera stradali major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Kontakt radio vezom sa helikopterom Vojske Srbije izgubljen je sinoć u 22 sata i 31 minut, dodao je premijer, a u 22 sata i 34 minuta vazduhoplov je nestao sa radarskih pokazivača. Vlada je minutom ćutanja odala poštu stradalima.

Ministar odbrane Bratislav Gašić ocenio je da su piloti koji su poginuli u padu helikoptera, bili najbolji piloti koje je Vojska Srbije imala.

"Njihova pogibija je nemerljiv gubitak za nas. Ti piloti su leteli u operacijama spasavanja širom Srbije, a letelica kojom su upravljali bila je jedna od najboljih u sastavu VS, namenjena operacijama traganja i spasavanja i opremljena svim uređajima za letenje noću i u složenim uslovima", naveo je Gašić na vanrednoj sednici Vlade Srbije.

Uhapšen osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Glogonjskom ritu M. M. iz Ljubovije (1983), osumnjičen da je ubio taksistu i osobu koja je htela da pomogne, rekao je ministar Nebojša Stefanović na sednici Vlade.

Ministar je rekao i da se još uvek proveravaju podaci o jučerašnjoj otmici devojčice u naselju Braće Jerković u Beogradu, to jest da li je ona oteta nasumično ili se radi o ranije definisanoj žrtvi. Dodao je da se sada traže svi umešani u to krivično delo.

Stefanović je rekao da je u saradnji sa francuskom policijom ustanovljeno da dete čiji je pasoš planiran da bude korišćen nakon otmice deteta, zaista i postoji. Ministar je rekao da je dvoje od troje osumnjičenih za otmicu odranije poznato francuskoj policiji.

Privatizacioni savetnik Boris Milošević rekao je da će mišljenje o Železari biti dostavljeno do kraja nedelje, posle čega će o tome odlučivati Vlada.

Leks specijalis o "Beogradu na vodi" biće razmatran u Skupštini Srbije po redovnoj proceduri, a obrazlagaće ga Aleksandar Vučić. Premijer je rekao da se ništa ne krije kada je reč o tom projektu, odnosno zakonu.

"Izbegli smo hitni postupak jer mi ništa ne krijemo. Mi želimo dobro ovoj zemlji, želimo unapređenje i rast građevinske industrije"', rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će on zastupati Vladu Srbije u parlamentu istakavši da se nikada nije plašio istine niti razmene argumenata.

Mislim da je to jedan od najvažnijih projekata za budućnost Srbije, ne samo za Beograd, za pomeranje sa mrtve tačke naše građevinske industrije i kompletnog industrijskog sektora", istakao je Vučić.

Premijer je poručio da će zbog toga zakon braniti svim srcem, svom snagom i voljom. Vučić je pozvao ministre da budu u pripravnosti jer će pre sledećeg četvrtka biti održane još najmanje dve sednice Vlade.

Vlada Srbije je odlučila da javno oglasi prodaju 1.583 putnička vozila koja su u svojini države, a čiji su korisnici državni organi, javne službe i javne agencije, kao i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво