Читај ми!

Šutanovac: DS se nalazi na istorijskom iskušenju

Demokratska stranka se nalazi na istorijskom iskušenju da ne dozvoli da se Srbija vrati u vreme kada je ta stranka formirana, izjavio je u Kragujevcu funkcioner demokrata Dragan Šutanovac u razgovoru sa Kragujevčanima povodom 25 godina od osnivanja DS-a.

Prema rečima Dragana Šutanovca, koji je ministar unutrašnjih poslova vlade u senci koju je nedavno formirao DS, želja demokrata je da Srbiju ponovo vrate na put razvoja i prosperiteta, na put standarda kakvi postoje u EU.

"Mi nismo menjali našu misiju i našu viziju, a politiku prilagođavamo potrebama građana Srbije i vrlo brzo ćemo, kao stranka i kao vlada u senci, građanima Srbija ponuditi tu politiku, uz obećanje da ćemo taj program sprovesti kada budemo na vlasti", rekao je Šutanovac, prenosi Tanjug.

Naglašavajući da će politika DS-a biti socijaldemokratska, Šutanovac je rekao da je nedopustivo da, u vreme kada se teško živi, teret padne na radnike, seljake i srednju klasu.

"Smatramo da su odluke koje je vlada donela potpuno nazadne i da smanjenje plata i penzija dezavuiše životni standard građana Srbije, i to je naša prva meta", rekao je Šutanovac.

Naveo je da su neki od programa koje će vlada u senci ponuditi nova poreska reforma kako bi se smanjila nezaposlenost, a zaposleni dobijali pune plate, kao i reforma zdravstva, pravosuđa i posebno reforma unutrašnjih poslova, jer je Srbija postala meta obračuna kriminogenih sredina.

Prema njegovoj oceni, Srbija se nalazi u gotovo istovetnom stanju kao i pre 25 godina.

"Ova vlada ne samo da nije unapredila kvalitet života, već ne postoji nijedan segment društva u kome je bolje u odnosu na 2012. godinu", rekao je Šutanovac, i dodao da DS slavi četvrt veka postojanja sa istom obavezom i energijom da menja Srbiju.

To je, naveo je Šutanovac, DS pokazao i juče u Zaječaru, gde se videlo da su građani zainteresovani za akciju.

Šutanovac je najavio da će takve aktivnosti DS-a sprovoditi širom Srbije, jer, kako je rekao, demokrate su ubeđene da imaju kredibilitet da ponude rešenja za probleme u kojima se Srbija nalazi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи