Читај ми!

Šešelj predlaže carinski i vojni savez s Rusijom

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da Srbiji nije mesto u Evropskoj uniji, već u carinskom i vojnom savezu s Rusijim.

Vojislav Šešelj je na mitinzima u Leskovcu i Vlasotincu rekao da je SRS spreman za konačni politički obračun sa "izdajničkim vlastima" i ocenio da je većina ministara u Vladi Srbije "oslepela od moći i pohlepe", prenosi Beta.

"Mi želimo integraciju s Rusijom. Želimo da uđemo u carinsku uniju Rusije, Belorusije i Kazahstana i drugih prijateljskih zemalja, želimo da uđemo u novi vojni savez koji formira Rusija", rekao je Šešelj i dodao da EU i ne želi Srbiju u svojim redovima.

Naglasio je da bi Srbija ulaskom u carinsku uniju dobijala naftu i gas po cenama tri do četiru puta nižim od sadašnjih.

Lider SRS-a je ocenio i da je ta stranka bila "ranjena, ali da nije poginula", i da se sada sprema za konačni politički obračun sa "izdajničkim vlastima".

"Naša snaga je među intelektualcima, profesorima, lekarima, studentima, radnicima i penzionerima, mi smo potekli iz naroda, mislimo i osećamo kao poniženi i ojađeni srpski narod. Spremni smo da se stavimo u službu naroda i države", rekao je Šešelj.

Rekao je da su "skoro svi ministri oslepeli od moći i pohlepe", kao i da je sadašnji režim izdao Kosovo.

"Izdavali su ranije i Đinđić (Zoran) i Koštunica (Vojislav) i Boris Tadić, ali ono što su oni izdavali za 12 godina, naprednjaci su prevazišli za dve godine. Sada se spremaju za završni čin izdaje, posle toga odoše niz vodu", rekao je Šešelj.

Lider SRS-a je samo jednom pomenuo premijera Aleksandra Vučića, rekavši da nije ispunio predizborna obećanja, ali je zato predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću posvetio sedam minuta, ocenivši da se prvi čovek države "razboleo od najgore bolesti - pohlepe".

"Kuče nije imalo zašta da ga ujede pre deset godina, a sada se razmeće bogatstvom", rekao je Šešelj.

Lidera radikala je na trgu u centru Vlasotinca dočekalo oko 800 pristalica, a u Leskovcu blizu 400, uz pokliče "Vojo Srbine". Na svaki pomen vladajućeg režima upućivane su pogrdne reči na račun Vučića i Nikolića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво