Читај ми!

Vulin: Štedi se na svemu osim na standardu korisnika

Svaka ustanova mora biti ekonomski samoodrživa, sve što može da se stvori sopstvenim radom Ministarstvo će podržati sa ciljem da se poboljšaju uslovi života korisnika, naglasio je ministar Aleksandar Vulin.

Politika ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja je da se na svemu štedi osim na standardu korisnika, rekao je ministar Aleksandar Vulin na sastanku sa direktorima ustanova socijalne zaštite održanom u Zavodu za smeštaj odraslih "Male Pčelice" u Kragujevcu.

Vlada Srbije i Ministarstvo finansija ostavile su mogućnost ustanovama socijalne zaštite da same privređuju i na taj način poboljšavaju standard korisnika, rekao je Vulin.

Svaka ustanova mora biti ekonomski samoodrživa, sve što može da se stvori sopstvenim radom Ministarstvo će podržati sa ciljem da se poboljšaju uslovi života korisnika, naglasio je ministar Vulin.

Najbolji primer je, smatra Vulin, kragujevački zavod "Male Pčelice" koji zahvaljujući radu korisnika na sopstvenoj ekonomiji i u okviru 11 radno okupacionih raduionica godišnje uštedi 27 miliona dinara.

Sve što se proizvede i zaradi, dodao je direktor Zavoda male Pčelice, Vladica Stojanović iskoristi se za poboljšanje standarda, uslova života, higijene korisnika u našem najvećem Zavodu za smeštaj odraslih.

Zahvaljući uštedama ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ove godine, rekao je ministar Aleksandar Vulin, planira da izgradi kapitalne objekte na koje se čeka godinama, centre u Valjevu i Zvečanu, gerontocentar u Subotici i prihvatilište u Bačkoj Palanci.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво