Читај ми!

Vučić sa ambasadorima Holandije i Norveške

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa holandskim ambasadorom Loranom Luisom Stokvisom i sa ambasadorom Norveške Nilsom Ragnarom Kamsvogom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Holandije Lorana Luisa Stokvisa i informisao ga o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji i reformskim merama Vlade u cilju ekonomskog oporavka.

Ambasador Stokvis je istakao da Vlada Holandije pruža podršku evropskim integracijama Srbije i sprovođenju ekonomskih reformi i istovremeno podržao potpisivanje aranžmana sa MMF-om, prenosi Tanjug.

Stokvis je naglasio da je Holandija spremna da sa Srbijom podeli iskustva u kontroli vodnih tokova i regulisanju vodnih sistema, kako se ne bi ponovile prošlogodišnje katastrofalne poplave, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Tokom susreta razgovaralo se i o primeni holandskih iskustava u diverzifikaciji izvora energije, posebno kroz veće korišćenje obnovljivih izvora energije.

Ukazano je i na velike mogućnosti u saradnji Srbije i Holandije u oblasti poljoprivede i IT sektora.

Vučić je razgovarao i sa ambasadorom Norveške Nilsom Ragnarom Kamsvogom o mogućnostima za povećanje obima ekonomske saradnje Srbije i Norveške, posebno u oblasti energetike.

Premijer Vučić je pozvao norveške kompanije da povećaju prisustvo na tržištu Srbije, dok je Kamsvog istakao je da bi za norveške kompanije, koje žele da ulažu u Srbiji, velika prednost bila stručna osposobljenost i iskustvo srpskih radnika.

Vučić je obavestio norveškog ambasadora o ekonomskoj situaciji u Srbiji i reformskim merama radi oporavka privrede Srbije.

Norveski ambasador je čestitao Vladi Srbije na postignutom aranžmanu sa MMF-om.

Vučić je prihvatio poziv norveške Vlade da u junu učestvuje na "Oslo Forumu", koji svake godine okuplja državnike i eksperte kako bi doprineli sprečavanju konflikata širom sveta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво