Merk: Srbija ima podršku Bavarske na putu ka EU

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se sa ministarkom za Evropu i regionalne odnose Nemačke savezne pokrajine Bavarske, Beate Merk, koja je tom prilikom istakla da Srbija uvek može da računa na podršku Bavarske na evropskom putu, pre svega kroz međupolicijsku saradnju.

Centralna tema sastanka bio je zajednički problem intenziviranih migracionih kretanja sa Kosova i Metohije prema zemljama EU u proteklom periodu, navodi se u saospstenju MUP-a, prenosi Tanjug.

Merk je ponudila podršku našoj zemlji kroz zajedničko sprovođenje različitih mera koje će doprineti boljem radu granične policije, kao i podršku u borbi protiv organizovanog kriminala i drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

Stefanović je naglasio da je potrebno intenzivirati medijske kampanje kojima će se migrantima jasno staviti do znanja da će njihovi zahtevi za azil u zemljama Evropske unije biti odbijeni.

Merk je istakla da je Nemačka proglasila Srbiju za zemlju sigurnog porekla, što je pokazatelj rešenosti Srbije da istraje na evropskom putu, kao i rezultat uspešne saradnje naše dve zemlje.

Tokom sastanka, Stefanović je obavestio Merkovu o reformama u MUP-u, kao i koracima koje Srbija preduzima na putu evropskih integracija, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво