Читај ми!

Skupština o kadrovskim rešenjima

Poslanici Skupštine Srbije razmatrali su kadrovske odluke Visokog saveta sudstva i zbirne liste kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

15.40 - Završetak rasprave o kandidatima za Nacionalni savet za visoko obrazovanje obeležila je polemika poslanika SNS-a i Nove stranke.

10.00 - Sednica Skupštine počela poslaničkim pitanjima

Narodni poslanici razmatrali su predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva, prenosi Tanjug.

Poslanici su ramatrali i zbirnu lista kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, koju je podneo skupštinki Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

Na dnevnom redu bile su i izmene i dopune Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije koje su podnele poslaničke grupe Srpske napredne stranke, Jedinstvene Srbije, Demokratske stranke i Nove Srbije.

Za sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu predloženo je 12 sudija, a u obrazloženju se navodi da je Komisija za izbor sudija obavila razgovor sa kandidatima koji su podneli prijavu na oglas za izbor sudija.

Visoki savet sudstva utvrdio je koji kandidati ispunjavaju sve kriterijume i merila za izbor sudija.

Takođe, predloženo je da se za sudije Osnovnih sudova u Kragujevcu, Ivanjici, Novom Pazaru i Sjenici izabere ukupno 16 sudija, odnosno u Osnovnim sudovima u Majdanpeku, Pirotu i Negotinu ukupno sedam.

Visoki savet sudstva je za sve kandidate pribavio mišljenja o stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti za obavljanje sudijske funkcije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи