Читај ми!

SDS: Mere štednje samo odlažu bankrot Srbije

Potpredsednik SDS-a Marko Đurišić smatra da mere štednje koje vlada promoviše kao reformu samo odlažu bankrot Srbije.

Đurišić je u Kragujevcu, na stranačkoj konferenciji za novinare, ocenio da glavni cilj Vlade Srbije treba da bude povećanje stranih investicija, koje su, kako kaže, za tri godine aktuelne vlade, na rekordno niskom nivou, prenosi Tanjug.

Naglašava da bez stranih investicija nema privrednog rasta, bez kog nema ni ekonomskog oporavka.

"SDS smatra da postoji čitav niz mera koje vlada treba da uradi, od ukidanja parafiskalnih nameta, smanjenja broja agencija i državnih tela koje se bave stimulisanjem i promovisanjem Srbije i njene privrede. Takođe, jačanje institucija, pre svega sudstva, jer bez nezavisnog sudstva nema ni stranih invesitcija", navodi Đurišić.

Dodaje da strani investitori gledaju na koji način će njihov interes biti zaštićen.

Prema njegovim rečima, i Narodna banka treba aktivnije da se uključi u podsticaj razvoja.

"Postoje velike količine dinarskih sredstava koje Narodna banka ima, pošto je kupovala dinare na tržištu braneći kurs, i smatramo da postoji velika mogućnost da se otvori veliko kreditno tržište u dinarskim kreditima, koji mogu da budu znatno jeftiniji nego što su to danas, a to bi podstaklo nov investicioni ciklus", smatra Đuršić.

Portparol stranke Konstantin Samofalov ističe da SDS traži od vlade da se odblokiraju sredstva za velike, dogovorene projekte za koje su obezbeđena sredstva za naučnu, obrazovnu i zdravstvenu infrastrukturu.

Đurišić i Samofalom su najavili da će u Kragujevcu i Rači razgovarati sa predstavnicima lokalnih odbora i građanima.

Navode da će SDS u narednih mesec i po dana imati izbore za stranačku organizaciju, u više od 40 opštinskih i gradskih odbora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи