Читај ми!

LDP: Za Srbiju važno da tužilac radi bez pritisaka

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da je za Srbiju važno da tužilac za ratne zločine radi svoj posao bez pritisaka.

"Uvek smo podržavali i nastavićemo da podržavamo tužioca (za ratne zločine Vladimira) Vukčevića, Tužilaštvo i sud za ratne zločine, za sve što su učinili na kažnjavanju odgovornih za ratne zločine, čime je skinuta sramota i odgovornost sa svakog pristojnog čoveka i institucije u našoj zemlji", rekao je Jovanović, prenosi Tanjug.

Lider LDP-a, u reagovanju na izjavu predsednika Tomislava Nikolića da je tužilac za ratne zločine samostalan u radu, ali ne i nezavisan od države, kaže da se istina jedino i najefikasnije može utvrditi u okvirima nadležnih institucija, koje će raditi bez pritiska i u skladu sa zakonskim okvirom.

Jovanović ističe da izjave predsednika Srbije ne smeju da predstavljaju pretnje i optužbe i navodi da svaki predsednik mora da poštuje nezavisnost državnih institucija.

Predsednik Nikolić poručio je da je tužilac za ratne zločine samostalan u radu, ali ne i nezavisan od države, ukazujući da je on organ države Srbije.

"On je tužilac samostalan u radu, ali ne nezavisan. On nije organ Haškog tribunala, već organ države. Nije postavljen da samo napada Srbiju", podsetio je Nikolić i upitao ko je izveden pred sud na osnovu optužbe koje je pripremilo naše tužilaštvo

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво